REUTERS
LIGA PRVAKA

INFOGRAFIKA: OVO NITKO NIKADA NIJE NAPRAVIO, A ENGLEZIMA JE USPJELO ČAK TRI PUTA Liverpool upotpunio kvartet premierligaša u četvrtfinalu Lige prvaka

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. ožujak 2019. 09:03

Treći put u modernoj povijesti natjecanja engleski klubovi imat će četiri predstavnika u četvrtfinalu Lige prvaka - Manchester City, Manchester United, Tottenham i Liverpool.

Pobjedom Liverpoola u Münchenu "zatvoren" je engleski kvartet četvrtfinalista, a riječ je o nogometnoj zanimljivosti koja je još uvijek rezervirana samo za Premiership. Naime, niti jedna europska nogometna liga u četvrtfinale Lige prvaka nikada nije izbacila četiri predstavnika, dok su Englezi istu stvar, do jučer, već izveli dva puta.

Prvi puta u sezoni 2007./2008. kada su plasman u četvrtfinale izborili Arsenal, Chelsea, Liverpool i Manchester United. Situacija se kasnije razvila tako da su u finalu završili United i Chelsea - raspucavalo se za trofej koji je završio u rukama Unitedovih igrača. Kao najupečatljiviji trenutak finala do danas ostaje stativa Johna Terryja koji se poskliznuo kod izvođenja jedanaesterca.

Iduće sezone sve je bilo isto. U četvrtfinalu ponovno je završila engleska "velika četvorka". United je ponovno dogurao do finala, ovoga puta protiv Barcelone predvođene Lionelom Messijem i Samuelom Eto'om - obojica su zabila u finalu koje je završilo pobjedom Barcelone 2:0.

U četvrtfinalu nema ograničanja oko toga da potencijalni protivnici ne smiju dolaziti iz iste zemlje tako da bi u teoriji, ako bi slučajna logika ždrijeba tako odredila, Englezi u startu mogli imati rezervirana dva mjesta u polufinalu Lige prvaka.

Nešto slično dogodilo se i prošle godine, jedan jedini put u povijesti, kada je u osmini finala Lige prvaka nastupilo pet engleskih klubova (Chelsea, Tottenham, Arsenal, Liverpool i United koji je Ligu prvaka upao izvan kvote, kao osvajač Europa lige).

Linker
27. travanj 2024 04:20