Foto: Damir Krajac / CROPIX
NEĆE BITI LAKO

INSAJDER OTKRIVA SVE O SENZACIONALNOM DINAMOVOM PROTIVNIKU U LIGI PRVAKA 'Točno to sam rekao Nenadu Bjelici čim sam vidio da ih je Dinamo izvukao...'

Dinamo je saznao ime prvog protivnika kvalifikacijama za Ligu prvaka. Modri će u 2. pretkolu igrat će protiv gruzijskog prvaka Saburtala koji je napravio veliko iznenađenje izbacivši favorita, moldavski Šerif iz Tiraspola koji trenira hrvatski trener Zoran Zekić.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. srpanj 2019. 01:34

Saburtalo je nakon senzacionalne gostujuće 3:0 pobjede Moldaviji odigrao još jednu ludu, ovoga puta i dramatičnu utakmicu te na kraju zasluženo izborio okršaj s Dinamom. Šerif je već u 11. minuti poništio tri gola zaostatka, ali mlada gruzijska momčad je u 59. minuti zabila za konačnih 3:1 i zahvaljujući tom golu prošla u drugo pretkolo.

Glavni čovjek za gruzijska pitanja oduvijek je Ivo Šušak. Bio je tamo trener i izbornik, često navraća u Tbilisi, poznaje odlično tamošnji nogomet. Čim je Dinamo saznao da bi mogao igrati protiv Saburtala, Šušak je najavio da će prikupiti informacije o gruzijskom prvaku, da će do mogućeg dvoboja s Dinamom znati dosta toga o Saburtalu. Javio nam se između dvije utakmice Saburtala i Šerifa, naravno, prepun hvale za gruzijskog prvaka.

"Rekao sam vam i onda da znaju igrati, da su gruzijski nogometaši individualno jako kvalitetni, ali da im rezultat često nije u prvom planu, već vole igrati, nadigravati se. Sad su u Tiraspolu napravili i jedno i drugo, igrali su dobro, a još i uvjerljivo pobijedili. Meni to nije iznenađenje, ja znam koliko Gruzijci mogu", kaže Šušak, koji je Saburtalo gledao uživo nedavno u prvenstvenom derbiju protiv Dinama iz Batumija.

Zagreb, 210219.
Stadion Maksimir.
Utakmica 1/16 finala UEFA Europa lige izmedju GNK Dinamo Zagreb i FC Viktoria Plzen. 
Na fotografiji: Ivo Susak.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ivo Šušak / CROPIX
Ivo Šušak

"Bila je to drugačija utakmica, tvrda, bez golova. Međutim, protiv Šerifa je Saburtalo pokazao pravo lice, koliko neugodna ta momčad može biti. Imaju i dobre kontre iako, kažem, Gruzijci nisu nogometaši koji igraju na kontre, više vole imati loptu u nogama. Imaju i nekoliko stranaca u momčadi, ali uglavnom su domaći igrači, poznaju se i uigrani su".

Ipak, Šušak je uvjeren da je Dinamo favorit u tom dvoboju.

"Saburtalo je, definitivno, bolji od Šerifa, nije to slučajna pobjeda. Ali, Dinamo će svejedno biti veliki favorit, Modri su u svemu kvalitetnija momčad. Neće biti lako, kao što nije bilo niti protiv Dinama iz Tbilisija prije tri godine, no, siguran sam da će Dinamov trener i igrači ozbiljno shvatiti suparnika i izboriti iduće pretkolo. Bjelica je već pokazao da ozbiljno pristupa svakom protivniku, temeljito ga analizira, ne sumnjam da će i sad napraviti isto. Ja sam mu jedino rekao, kad ih je Dinamo izvukao, da su Gruzijci španeri, da znaju igrati i da ih ne treba podcijeniti i to se sad i pokazalo. Očekujem da Saburtalo danas u uzvratu obrani prednost, bolji je od Šerifa", najavio je Šušak prije utakmice, i pogodio.

Dinamo će u prvoj utakmici 2. kolo kvalifikacija gostovati u Tbilisiju, 23. ili 24. srpnja, a uzvrat na Maksimiru na rasporedu je 30. ili 31. srpnja.

Linker
17. travanj 2024 04:43