Alex Caparros/Getty Images
REAKCIJE NAKON DERBIJA

INTERU PRVO, BARCI DRUGO POLUVRIJEME, SVI SE SLAŽU U JEDNOME 'Pokazali su zašto su vodeći' VALVERDE JE KONAČNO OKRENUO UTAKMICU 'Još nije onaj pravi'

Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 03. listopad 2019. 01:48

Nije mogao Inter večeras. Djelovali jesu dobro lideri talijanskog prvenstva u kojem su neprikosnoveni, ali Barcelona je jednostavno - Barcelona. Dovoljno je da je samo jedan igrač na pravoj razini, znate na koga mislimo, da bi se sve stiglo na vrijeme pretvoriti u čaroliju. To kako je Leo Messi asistirao Luisu Suarezu za konačni preokret gledat će se, možda jednom i na špicama brojnih TV-emisija. A prvi pogodak velikog Urugvajca.... Ma što da uopće trošimo riječi...

Možda je bolje čuti, vidjeti, osjetiti izjave aktera utakmice na Camp Nou. Što će reći pobjednici, momčad koja nikako da ulovi onu pravu "granu" rezultata. Vjerojatno im se više neda gledati u leđa madridskom Realu koji, iako je u krizi. predvodi ljestvicu Primere. Zato su u skupini Lige prvaka - top. Tu planiraju i ostati. Vjerojatno i hoće, jer u sljedeće dvije utakmice s praškom Slavijom sve što žele jesu i moraju biti tri boda.

- Došli smo ovdje igrati svoju igru i pobijediti. To je naš trener tražio od nas. Bili smo dobri, predstavili smo se solidno, ali nije dobro ako znaš da kući nakon takve predstave odlaziš bez bodova - rekao je Nicolo Barella odmah nakon utakmice u mixed-zoni Barceloninog zdanja.

Interove pak, kako igrače tako i navijače čeka borba za domaće prijestolje. Na njemu je Juventus, barem za sve njih, već dugo previsoko. Namjeravaju ih skinuti, možda je to baš ta sezona. Stigao je Antonio Conte, čeka se povratak Lukakua, kroz Serie A idu na pogon Marcela Brozovića i Lautara Martineza.

- Zaslužili smo danas i više od ovoga. Dugo smo ugrožavali Barcelonu. Priznajem, možda su neki moji igrači bili umorni kroz drugo poluvrijeme, to je zbog toga što smo igrali pregršt utakmica u zadnje vrijeme. Svejedno, trebali smo večeras uzeti barem nešto - rekao je Antonio Conte, trener gostujuće momčadi.

Trebalo je čuti nešto i od slavljenika. Što će reći često osporavani trener Katalonaca? Ernesto Valverde, već pišu španjolski mediji, konačno je preokrenuo utakmicu.

- Ja ću reći da je rezultat pravedan, Conte će možda reći da nije - u uvodu će trener Barcelone.

- Inter je sjajna momčad, to su dokazali pravom igrom u prvom poluvremenu. Mi smo smogli snage u nastavku i borbom preokrenuli rezultat. Dokazali su gosti zašto su vodeći u Italiji, zabili su nam gol iz njihove prve prilike. Podigli smo formu i tempo u nastavku. Vidjelo se da Messi još nije na sto posto, ali i danas je bio fenomenalan - kazao je Valverde.

Linker
24. travanj 2024 18:49