Laurence Griffiths Getty Images
PRIPREMA SE ŽALBA

IZ MANCHESTERA SU ZNALI ŠTO IM SE SPREMA? 'Razočarani smo ovakom odlukom, ali nismo iznenađeni, prije godinu dana počele su se događati čudne stvari'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. veljača 2020. 21:25

Krovna europska nogometna organizacija (UEFA) donijela je u petak odluku po kojoj je zbog kršenja financijskog fair-playja i propusta u suradnji s njenim tijelima izbacila Manchester City na dvije godine iz europskih natjecanja. Tako bi prema sadašnjem stanju engleski prvak mogao propustiti nadmetanja u Ligi prvaka u sezonama 2020/21 i 2021/22. Dakle, sve i da već najavljeni žalbeni postupak na Europskom sportskom sudu (CAS) ne prođe, City nastavlja natjecanje u osmini finala ove sezone.

Odmah nakon objave kazne, iz Manchestera je stiglo klupsko priopćenje.

- Nakon što smo saznali za vijest po kojoj smo na dvije sezone izbačeni iz Europe, moramo reći da nismo iznenađeni, ali zato jesmo razočarani zbog svega. Klub je uvijek bio na dispoziciji svim tijelima, a i sam je zagovarao da mora postojati neka neovisna organizacija koja će nadgledati sve što se tiče financijskog poslovanja - kreće priopćenje Manchester Cityja.

Najavili su i službeno da će se žaliti međunarodnom sudu za sportsko pravo, CAS-u.

- U prosincu 2018. UEFA-in istražitelj najavio je da bi sankcije mogle biti ovakve prije nego li je izvršena bilo kakva vrsta istrage. Manjkav proces UEFA-e pokazao je da nema sumnje u rezultat istraživanja. Žalili smo se svim UEFA-inim tijelima, a sada ćemo nastaviti tražiti pravdu, prvi korak bit će žalba Međunarodnom sportskom sudu čim to bude moguće", napisali su u priopćenju.

Linker
25. travanj 2024 04:39