Damir Krajac / CROPIX
SLUŽBENA PRESICA

IZ ŠAHTARA NAJAVILI OKRŠAJ PROTIV DINAMA NA MAKSIMIRU Trener ukrajinskog prvaka otkrio četiri faktora za slavlje protiv Modrih

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. studeni 2019. 18:47

Luis Castro doveo je u Zagreb momčad bez Konopljanke i Solomona, Šahtar će biti oslabljen u odnosu na utakmicu u Harkivu. Ipak, trener 'Rudara' ne misli previše očajavati, jasno je kazao da čak ne mislim previše ni pričati o njima dvojici.

- Ne bih dijelio igrače na to tko je važniji od koga, jer svi pridonose pobjedama, svi su zaslužni za uspjehe. Njih dvojica su ozlijeđeni, ne mogu reći kad će se vratiti, jer je to pitanje za liječnike, ali neko ih vrijeme neće biti. Međutim, imamo adekvatne zamjene za njih i ne želim pričati o onima kojih nema, već o onima koji su ovdje. A ti su igrači dovoljno kvalitetni da mogu u Zagrebu donijeti pobjedu - kazao je Castro, koji se složio s ukrajinskim novinarom kad ga je pitao je li ovo najvažnija utakmica za Šahtar ove jeseni?

- Naravno da jest. Ali isto tako svaka sljedeća će biti još važnija. Obje momčadi imaju po četiri boda i ova utakmica će mnogo toga reći o raspletu u skupini, iako ne mislim da je presudna i da će nakon nje sve biti riješeno, do kraja će u igiri biti još šest bodova i ništa neće nakon susreta biti odlućeno.

Kakve su mu zamisli za utakmicu, na koji način planira pobijediti Dinamo?

- Naše glavno oružje je naš stil igre i mi ćemo ga pokazati i u Zagrebu. Igrat ćemo kao i dosad, napadački, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Dinamo. Znate, da bi se nekoga pobijedilo moraju se poklopiti četiri faktora, a to su taktika, tehnika, psihologija i fizika. Poduzet ćemo sve da se ti faktori poklope i da mi slavimo. Naš je cilj proći dalje u Ligi prvaka i potrudit ćemo se, dati svoj maksimum da uzmemo ova tri boda.

Sudi Felix Brych kojega nogometni svijet pamti i po nekim dvojbenim odlukama? Je li posebno s igračima pričao o Brychu i njegovom stilu suđenja?

- Najmanje pažnje uvijek pridajem dodjeljujem sucima i načinu suđenja. Pripremam svoju momčad i analiziram suparnika, uopće me ne zanima kako će sudac suditi. Moramo raditi na onome što mi možemo promijeniti i na što možemo utjecati, a na suđenje utjecati ne mogu.

Nakon remija s Dinamom u Harkivu počelo jedno rezultatski teže razdoblje, ispadanje iz Kupa od kijevskog Dynama koji je i idući protinvik u prvenstvu, nakon ovog dvoboja. Bi li pobjeda u Maksimiru donijela stabilizaciju i popravak forme?

- Naša momčad je spremna na sve, u dovborj formi. Uvijek je moguće izgubiti od momčadi kakva je Dynamo Kijev, takvi porazi se događaju i mnogim velikim momčadima. Osim te utakmice s Dynamom imamo u Ukrajini samo jedan remi i 12 pobjeda, vjerujem u svoju momčad i pobjedu i ovdje u Zagrebu.

Napadač Junior Moraes imao je u Harkivu dosta problema s Dinamovom čvrstom obranom.

- Radi se o agresivnoj momčadi, koja je čvrsta u obrani, ali vjerujem kako su nam zadnje utakmice u Ukrajini pomogle da se dobro pripremimo za ovaj susret. Puno nam je donijela pobjeda protiv Karpata, bila je to važna utakmica i zbog Lige prvaka. Trener je rotirao igrače, odmorili smo se, došli k sebi i dočekujemo ovu utakmicu svjesni da imamo priliku pobjedom primaknuti se cilju, prolasku skupine - kazao je Moraes.

Linker
26. travanj 2024 05:34