Emmanuel Dennis
 Arroyo Moreno/Getty Images
DOBRO JE UPOZNAO HRVATSKU

IZBRUSIO ZANAT NA RUJEVICI, OSVOJIO NIZ TROFEJA, A ONDA UTRPAO DVA KOMADA REALU Veliki talent se na čudesan način predstavio Europi

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 03. listopad 2019. 18:46

Emmanuel Dennis se predstavio nogometnoj Europi na najboljoj mogućoj pozornici. Kada u Ligi prvaka zabijete dva pogotka Real Madridu i to još na Bernabeuu, a igrate za Club Brugge i tek vam je 21 godina, onda takve stvari teško mogu proći ispod radara.

Spominjemo ga jer ima i dodirne točke s Hrvatskom, oni koji su pratili turnire mlađih kategorija sigurno se sjećaju simpatičnih Nigerijaca iz akademije Abuja s kojom je Rijeka imala suradnju i koji su nastupali (i osvajali) turnire kao što su Kvarnerska rivijere i Mladen Ramljak.

I Dennis je bio dio tih generacija, igrao na hrvatskim travnjacima i poput mnogih suigrača brusio talent kako bi došao do razine na kojoj je danas.

MADRID, SPAIN - OCTOBER 01: Emmanuel Bonaventure Dennis of Club Brugge runs with the ball during the UEFA Champions League group A match between Real Madrid and Club Brugge KV at Bernabeu on October 01, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)
Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
Emmanuel Dennis

I nije jedini koji je uspio. Njegov suigrač u Clubu Bruggeu je David Okereke, koji je ovog ljeta plaćen Speziji čak osam milijuna eura, a zanimljiva je priča i Jamilu Collinsa, bivšeg igrača Rijeke, Istre i Šibenika, koji je danas reprezentativac Nigerije i lijevi branič bundesligaša Paderborna...

Njihova imena samo su dokaz da su hrvatski treneri poput Borisa Pučića, Renata Pilipovića, Predraga Stilinovića i pokojnog Božidara Matijevića radili dobar posao u Nigeriji.

Linker
26. travanj 2024 11:10