Ronald Gorsic / CROPIX
ŠESTORKA ZA ETIHAD

JE LI VRIJEME ZA PREKID CRNE TRADICIJE? KADA ON SUDI, DINAMO REDOVITO GUBI! Poznati djelitelji pravde u Manchesteru

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 30. rujan 2019. 14:12

Serdar Gözübüyük bit će glavni sudac, Charles Schaap i Jan de Vries pomoćnici, Kevin Blom četvrti sudac, Jochem Kamphuis VAR, a Bas Nijhuis pomoćnik VAR-a na utakmici između Manchester Cityja i Dinama na stadionu Etihad. Sva šestorica navedenih arbitara dolaze iz Nizozemske.

Gözübüyük je 33-godišnjak rođen u Haarlemu, a od 2012. je na FIFA-inoj listi. Dvaput je sudio Dinamu u Europi i oba puta Modri su poraženi. Prvi put 23. listopada 2014. godine u skupini Europske lige, kad je RB Salzburg kod kuće slavio s 4:2.

Golove za momčad Zorana Mamića zabili su tada Arijan Ademi i Angelo Henriquez. Sudio je Gözübüyük i 14. veljače ove godine u Plzenu, kada je Viktoria pobijedila Dinamo s 2:1. No, nije najmlađi međunarodni sudac u povijesti Nizozemske griješio, svojim odlukama nije oštetio zagrebačku momčad.

Plzen, Ceska, 140219.
Doosan Arena.
Utakmica 1/16 finala UEFA Europa lige: FC Viktoria Plzen  GNK Dinamo Zagreb.
Na fotografiji: Serdar Gozubuyuk.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Kamphuis, koji će obavljati ulogu VAR-a, prošlog je četvrtka imao zanimljivu anegdotu. Bio je glavni sudac na utakmici Feyenoorda i AZ Alkmaara u prvenstvu Nizozemske i u 44. minuti zbog brutalnog starta domaćem igraču Berghuisu propustio dati crveni karton.

- Dao sam mu žuti, jer to nije bio prekršaj vrijedan crvenog kartona. Podržao me i VAR - rekao je odmah nakon utakmice Kamphuis, kojem je VAR bio Danny Makkelie, čovjek koji je tu ulogu imao i u finalu Svjetskog prvenstva 2018. godine između Hrvatske i Francuske. No, Kamphuis je ubrzo potom ipak okrenuo priču.

- Da sad mogu ponovno dosuditi, nakon što sam vidio sliku i čuo što nogometni svijet vidi, Berghuisa bih isključio - poručio je Kamphuis.

Veće štete nije bilo, AZ je i bez tog isključenja u Rotterdamu slavio s 3:0, ali zanimljivo je vidjeti kako u nekim državama suci javno smiju izreći svoje mišljenje. I, kada razmisle, nije im problem reći da su pogriješili...

Linker
23. travanj 2024 23:32