REUTERS/Michaela Rehle / REUTERS
REAKCIJE NA ŽDRIJEB LIGE PRVAKA

JEDNI PUCAJU OD SREĆE, DRUGI NE MOGU VJEROVATI ŠTO IH JE SNAŠLO 'Jedan od najgorih protivnika kojeg smo mogli dobiti, bolje da smo igrali kasnije'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. ožujak 2017. 15:56

Ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka donio je nekoliko sjajnih parova. Real Madrid u prvoj utakmici gostuje kod Bayerna. Dvoboj je to Zinedinea Zidane protiv Carla Ancelottija, učenika protiv učitelja jer podsjetimo Francuz je Talijanu bio pomoćnik kada je ovaj bio trener Reala.

"Nema više laganih utakmica u ovoj fazi natjecanja. Ja sam osobno jako uzbuđen kada su ovakve utakmice u pitanju, živim za ovakve utakmice. Sretni smo što igramo protiv Bayerna. Od Ancelottija sam jako puno naučio i sretan sam što ću ga sresti. Nisam se još čuo s njim", rekao je Zidane.

Zanimljivo, Ancelotti je 2014. na putu do naslova europskog prvaka kao trener Reala nanio Bayernu najteži poraz. Bilo je 0:4 na Allianz Areni.

Football Soccer - Real Madrid v Napoli - UEFA Champions League Round of 16 First Leg - Estadio Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - 15/2/17 Real Madrid coach Zinedine Zidane  Reuters / Juan Medina Livepic
REUTERS

"Jako dobro poznajem Real i sretan sam što ću se vratiti tamo. Meni je ovaj ždrijeb ok. Naravno da će biti teško jer Real ima fantastičnu momčad i sjajnog trenera. Međutim, mi želimo osvojiti Ligu prvaka", poručio je Carlo Ancelotti.

U Bayernu su inače neobično sretni što su izvukli baš Real i što prvu utakmicu igraju kod kuće.

"Ovo je sjajan žrijeb! Mislim da je dobro što prvu igramo kod kuće. Radujemo se ovim utakmicama", rekao je Karl-Heinz Rummenigge.

"Spremni smo", poručio je Mats Hummels, a Franck Ribery dodao: "Uvijek je posebno igrati protiv Real Madrida. Radujem se utakmicama protiv prvaka Europe".

Vodstvo Reala ipak je nešto opreznije...

"Bayern je jedan od najgorih protivnika kojeg smo mogli dobiti. Bez sumnje bi bolje bilo za obje momčadi da su se sastale kasnije. Druga utakmica kod kuće je prednost, ali prvo morate napraviti dobar posao u gostima. Znamo da samo 20 minuta dobre igre Bayerna na svom terenu može biti kobno za nas. Carlo je sjajan trener, jako iskusan. On je gospodin koji zna jako puno o nogometu. Dakle, to nije dobra vijest za nas", rekao je direktor Reala, Emilio Butragueno.

Juventus će se pokušati revanširati Barceloni za poraz u finalu Lige prvaka 2015. godine.

"Barcelona je jedan od najboljih klubova na svijetu. Znamo koliko su snažni, ali možemo se nositi s njima. Posljednji put smo igrali u finalu Lige prvaka 2015. godine i tada smo izgubili 3:1, ali mislim da smo od tada do danas mnogo napredovali. Ovaj Juventus se više ne plaši Barcelone", rekao je potpredsjednik Juvea, Pavel Nedved.

DORTMUND, GERMANY - MARCH 08:  Christian Pulisic of Borussia Dortmund celebrates after he shoots and scores his teams second goal with team mates during the UEFA Champions League Round of 16 second leg match between Borussia Dortmund and SL Benfica at Signal Iduna Park on March 8, 2017 in Dortmund, Germany.  (Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images)
Bongarts/Getty Images

Borussia Dortmund će polufinale tražiti preko jednog od iznenađenja, Monaca.

"Ovo je vrlo uzbudljiv i zahtjevan žrijeb. Sve je jasno, ukoliko se želimo plasirati u polufinale moramo biti bolji od Monaca. Za mene čudesnog Monaca i morat ćemo biti na najvišoj razini u obje utakmice", rekao je trener Borussije, Thomas Tuchel.

Linker
18. travanj 2024 08:11