REUTERS/Valentyn Ogirenko
PLAY-OFF LIGE PRVAKA

JOSIP PIVARIĆ OTKRIO KOLIKO JE OPASAN DINAMOV SUPARNIK U LIGI PRVAKA 'Zbog toga su u prednosti, nakon utakmice u Bernu ostali smo bez trojice igrača!'

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 21. kolovoz 2018. 13:05

Odmor je brzo prošao i s lijepim sjećanjem na srebro sa SP-a u Rusiji naš reprezentativac Josip Pivarić (29) priključio se 1. kolovoza svom klubu, kijevskom Dynamu. I već je nakon dvotjednog vježbanja bio u sastavu Dynama prošloga tjedna, u uzvratnoj utakmici 3. kola kvalifikacija za ulazak u Ligu prvaka, Pivarić je sudjelovao u 2:0 pobjedi protiv praške Slavije u Kijevu. Budući da je u prvoj utakmici u Pragu bilo 1:1, ukrajinski je doprvak izborio nastup u doigravanju, gdje će mu suparnik biti nizozemski Ajax, prva je utakmica na rasporedu u srijedu u Amsterdamu...

"U Kijevu su me lijepo dočekali, čestitali su mi na velikom uspjehu na SP-u, rekli su mi da su ponosni što su imali svog igrača u finalu SP-a. Prošli smo Slaviju i sad nas čekaju dvije neizvjesne utakmice s Ajaxom, plasman u Ligu prvaka značio bi nam mnogo i u klubu se nadaju da ćemo ostvariti taj cilj", rekao nam je Pivarić.

Čvrsti i agresivni

Međutim, našeg pouzdanog lijevog braniča nismo nazvali zbog njegova sadašnjeg, nego zbog bivšeg kluba. Naime, Pivarić je prošlog ljeta otišao iz zagrebačkog Dinama i za kijevski je klub tijekom jeseni u dva navrata igrao u skupini Europske lige protiv Young Boysa, suparnika Plavih u doigravanju za Ligu prvaka.

"Bile su to dvije teške utakmice, u Kijevu je bilo 2:2, u Bernu smo pobijedili s 1:0. Ne znam u kakvom su sad sastavu Švicarci, ali onda su izgledali vrlo dobro."

Sastav je gotovo isti kao i lani, prodali su ovoga ljeta samo 23-godišnjeg srednjeg braniča, Ganca Kasima Nuhua u Hoffenheim.

"Sjećam ga se, dobar je stoper. Općenito su Young Boysi dobra momčad, vidi se da su uigrani, imaju automatizam u igri i nekoliko kvalitetnih pojedinaca u momčadi. Bile su to neizvjesne utakmice, gotovo posve ravnopravne, Švicarci su u veznom redu prilično čvrsti i agresivni, odgovorni u igri. Igrao sam na svojoj poziciji lijevoga braniča i sjećam se njihova desnog braniča Mbabua, koji je često išao prema naprijed i stvarao je probleme. Moćan je igrač, stalno napada i Dinamo će morati posebnu paziti na tu njihovu desnu napadačku stranu. Taj Mbabu i Fassnacht dupliraju desni bok i znaju biti vrlo neugodni", kaže Pivarić i nastavlja:

"Sama spoznaja da su to bile dvije ravnopravne utakmice dovoljno govori o Švicarcima. Bolji su prema naprijed, iako im obrana nije loša, ipak nije na toj kvalitativnoj razini kao napadački dio momčadi. Sulejmani je na lijevoj strani također vrlo opasan, njegove kvalitete dobro znamo. Napadač Hoarau nije igrao na tim utakmicama protiv nas, bio je ozlijeđen, ali suigrači su mi govorili da je vrlo nezgodan i opasan. Podsjetit ću da su Young Boysi izbacili Kijevljane te iste sezone u kvalifikacijama za Ligu prvaka, ja sam u Kijev došao baš nakon tih utakmica.

Čudan travnjak

Oni koji su igrali u Bernu ističu da je vrlo brza umjetna trava velika prednost za domaćina.

"Jako je teško igrati na toj podlozi! Čudna je ta umjetna trava, nenormalno je brza i zeznuta. Sjećam se da smo nakon utakmice u Bernu imali tri ozlijeđena igrača i sve su te ozljede bile posljedica igranja na toj podlozi! Imali smo tešku utakmicu u Bernu, dali smo svoj maksimum, potrošili smo se i platili danak toj brzoj podlozi. Tijela nekih mojih suigrača nisu izdržala igranje na posve drukčijem terenu od onoga na koji smo navikli. Definitivno su Švicarci zbog tog travnjaka kod kuće u opipljivoj prednosti, imaju k tome i glasne navijače, ozračje će biti odlično, pravo nogometno, što će odgovarati i jednima i drugima", rekao je Pivarić i na kraju istaknuo:

"Nahvalio sam Švicarce, stvarno su dobri, ali sigurno nisu bauk, pa nisu oni Manchester United! Naravno da treba biti oprezan, ali nema razloga za strah ni za preveliki respekt. Čini mi se da su šanse podjednake, Dinamo mora odigrati dvije dobre utakmice i siguran sam da ih može eliminirati te ući u Ligu prvaka. Vjerujem da će trener Nenad Bjelica pronaći njihove slabe točke i da će Plavi to znati iskoristiti", smatra Pivarić.

Linker
19. travanj 2024 13:43