REUTERS/Phil Noble
PRIJATELJSTVO ILI RIVALITET?

JURGEN KLOPP OTKRIO ŠTO JE REKAO PEPU GUARDIOLI NAKON MADRIDSKOG SLAVLJA 'Evo, prije nekoliko sekundi smo se čuli telefonom...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. lipanj 2019. 17:55

Veličanstvenom večeri u madridskom finalu nogometaši Liverpoola okrunili su sezonu u kojoj su zamalo ostali bez ijednog trofeja. Redsi su slavili protiv Tottenham Hotspursa 2:0, a strijelci su bili Mohamed Salah (2' iz jedanaesterca) i Divock Origi (87').

Liverpoolu je to bio šesti naslov europskog prvaka, a trofej je došao kao sol na ranu nakon prošlogodišnjeg poraza u finalu (1:3) od Real Madrida. Iako su trenutno na krovu Europe, navijačima Redsa zasigurno smeta činjenica da im u vitrini već dugo nedostaje pehar namijenjen pobjedniku nacionalnog prvenstva na koji čekaju čak 29 godina.

Klopp je završio sezonu na drugome mjestu sa samo jednim bodom iza Manchester Cityja, a njemački stručnjak otkrio je da je odmah nakon slavlja u Madridu nazvao Pepa Guardiolu. Kaže da se prvo našalio u vezi fizioterapeuta Leeja Nobesa koji je ranije te sezone napustio City i stigao u redove Liverpoola kako bi - prema riječima Jurgena Kloppa - napokon osvojio Ligu prvaka. No, onda je dodao da je pravi razlog razgovora bio druge vrste:

"Prije nekoliko sekundi čuo sam se telefonom s Pepom Guardiolom. Naš fizioterapeut Lee Nobes radio je u Manchester Cityju na početku sezone, ali je odlučio prijeći u Liverpool kako bi osvojio Ligu prvaka... ne, ne, to je šala!", smijao se dobro raspoloženi Nijemac.

"Obećali smo jedan drugome da ćemo si iduće sezone priuštiti još jednu bespoštednu borbu i da ćemo si isprašiti guzice. Ići ćemo na sve ili ništa pa ćemo vidjeti što ćemo dobiti", zaključio je njemački strateg.

Linker
24. travanj 2024 00:38