REUTERS/Antonio Bronic
BRANKO KARAČIĆ ZA SN

KAD TALIJANIMA DAŠ ČETIRI KOMADA TO JE IZVANREDNO I ZA HRVATSKI NOGOMET Fantastični igrači, trener i publika! Sve je bilo savršeno

Piše: Branko KaračićObjavljeno: 20. rujan 2019. 19:03

Rezultat je tim veći što je ostvaren protiv talijanske ekipe, a poznato je da oni ne primaju puno pogodaka. Već prije prvoga pogotka se vidjelo da Dinamo izvanredno radi presing, nije dopustio da Atalanta uspostavi svoju tehnički dotjeranu igru. Na taj način je Dinamo prije vodstva stvorio Talijanima tri vrlo kvalitetne prilike.

Vidjelo se da Dinamo odlično stoji na terenu s promijenjenim sustavom igre. Odigrali su u sistemu 3-4-3 i Bjelica je apsolutno pogodio tim potezom bez obzira što je to bilo prvi put u službenoj utakmici. Za tu promjenu se vjerojatno odlučio analizirajući protivnika i nema se što reći nego da je to pogođeno.

Zagreb, 180919.
Stadion Maksimir.
UEFA Liga prvaka  2019/2020, utakmica GNK Dinamo Zagreb - Atalanta BC.
Na fotografiji: Nenad Bjelica.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

Petković je bio najistureniji, surađivao je jako dobro s Oršićem, ali po tko zna koji put se iz drugoga plana izvanredno pojavljivao Ademi koji je Atalantinoj obrani radio strašne probleme. Uvijek se netko izvlačio - Olmo ili Oršić i stvarao se prostor za Ademija koji je još jednom pokazao svoje kvalitete i one su sinoć opet došle do izražaja. Ima nevjerojatan tajming za ulazak u prazan prostor, to je njegova velika vrlina.

Teško je izdvajati nekoga, ali moram istaknuti Oršića koji je odigrao fantastičnu utakmicu, zabio tri pogotka, pokazao da ima potencijal koji prerasta u kvalitetu.

Zagreb, 180919.
Stadion Maksimir.
UEFA Liga prvaka  2019/2020, utakmica GNK Dinamo Zagreb - Atalanta BC.
Na fotografiji: Mislav Orsic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX
Oršić

Petković je bio dominantan u skoku, u odigravanju povratne lopte, a Olmo je dokazana kvaliteta. Jednostavno je ekipa bila na vrhunskoj razini.

Ponavljam, fantastični igrači, fantastičan Bjelica, fantastična Hrvatska… Publika je bila isto na razini, bez ijednog incidenta što je za svaku pohvalu.

Rezultat je neočekivano visok, ali zaslužen, a mogao je biti i izraženiji. Sve linije su funkcionirale besprijekorno, bekovi Leovac i Stojanović su izdominirali njihove bekove u sustavu 3-5-2. Leovac je kod prvoga gola iskoristio neopreznost njihove zadnje linije kada su Petković i Olmo ostali na jedanaestercu, ali je lopta Stojanovića bila odlična i iskorištena je njihova smušenost i neodlučnost.

Dinamo je demonstrirao vrhunski nogomet protiv nezgodne talijanske ekipe koji su inače čvrsti, drski, bezobrazni i premazani svim mastima, te je sve u Hrvatskoj oduševio. Pobjeda će odjeknuti, ponavljam, kada Talijanima daš četiri gola, to je izvanredno za Dinamo i hrvatski nogomet.

Pretpostavljamo da je Manchester City dominantan i nedostižan zbog kvalitete te budžeta u skupini, no Dinamo i stručni stožer su razmišljali da mogu puno dobiti ovom pobjedom te sada imaju velike šanse za prolazak dalje u Ligi prvaka.

Linker
19. travanj 2024 02:38