Keita
 REUTERS/Matthias Rietschel / REUTERS
LIVERPOOL NA TRŽIŠTU

KAKO ĆE IZGLEDATI LIVERPOOL NAKON ŠOKA U FINALU LIGE PRVAKA Salah ostaje, Keita je već potpisao, a stiže i veliko pojačanje iz Francuske

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 28. svibanj 2018. 11:13

Bilo je to u ljeto 2014. godine, a njegov transfer u Barcelonu poprimio je epitet najveće sapunice ljetnog prijelaznog roka. Riječ je, dakako, o Luisu Suarezu, koji je na Anfieldu igrao fantastičan nogomet, ali na zov velike Blaugrane nije ostao imun.

U siječnju ove godine, još je jedan Liverpool igrač prešao u Barcelonu. Ovog puta je to napravio Philippe Coutinho. Dakle, bliska nam povijest govori kako najbolji igrač Redsa prije ili kasnije napusti Anfield i otisne se u neki veći klub. Kako se bliži novi prijelazni rok, pristaše strahuju od odlaska Mohameda Salaha, koji je, defnitivno, najzaslužniji što je Liverpool ove sezone bio uspješan. Međutim, zadnje informacije govore kako će Salah ostati na Anfieldu.

Mane možda odlazi

Klopp je usporedno sa završnicom sezone krenuo i s pripremama za sljedeću. Jedno je pojačanje već dogovoreno, riječ je o Leipzigovom Nabyju Keitu, koji bi trebao naslijediti Emrea Cana. Keita je u Njemačkoj pokazao veliku kvalitetu i trebao bi igri Redsa dati dimenziju više.

Zadnjih se dana spominje dolazak i Nabila Fekira, koji je u Lyonu imao sezonu iz snova. Navodno se Francuz sastao s Jürgenom Kloppom i sve je već dogovoreno. Čelnici Liverpoola za Fekirove će usluge na račun Lavova morati uplatiti oko 70 milijuna eura i trebalo bi se pravo čudo dogoditi da ovaj posao propadne.

Dojam je i kako ovo neće biti jedini ulazni transferi, ali posljedično tome je za očekivati i da će netko napustiti svlačionicu Liverpoola, a tu najbolje kotira Sadio Mane. Upravo bi lijeva strana famoznog trozubca trebala napustiti Anfield.

Bilo kako bilo, Klopp gradi jaku momčad, kupuje pametno, ne srlja s pojačanjima i za očekivati je da ćemo u idućoj sezoni gledati još bolji Liverpool prevođen, vrlo vjerojatno, Mohamedom Salahom...

Linker
18. travanj 2024 10:23