Foto: Marko Todorov / CROPIX
SLUŽBENA PRESICA

KAZAHSTANCI PUNI OPTIMIZMA UOČI OKRŠAJA NA MAKSIMIRU 'Mislim da je Dinamo iz 2013. bio bolji i kvalitetniji...nadamo se pobjedi'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 14. kolovoz 2018. 13:53

Ne odustaju Kazahstanci, oni su toliko samouvjereni, kao da nisu došli sa zaostatkom od 0:2 iz prve utakmice. Dobro, to im služi na čast, imaju pravo nadati se i vjerovati, a na Dinamu je da im te nade ‘ubije’. Trener Roman Grigorčuk, ovdje je bio prije pet godina, na klupi Čornomoreca je pobijedio Modre 2:1, slavio je i u uzvratu i kompetentan je analizirati koji je od ta dva Dinama bolji.

- Teško je i nezahvalno uspoređivati dvije momčadi iz različitih razdoblja, ali ipak mislim da je onaj Dinamo iz 2013. bio bolji, kvalitetniji od ovoga - kazao je Grigorčuk.

No, tada je prošao dalje, misli li da će i sad biti uspješniji od Modrih. Unatoč velikom zaostatku?

- Nije lako predvidjeti što će se događati u utorak navečer, ali napravit ćemo sve što možemo da što bolje odigramo. Imamo uigranu momčad, imamo i neke mlade snage, vjerujem da imamo temelje za vjeru da ćemo utakmicu riješiti u svoju korist.

Što to nije valjalo u prvoj utakmici, a što bi sad moglo biti bolje kod Astane?

- Bilo je dosta grešaka u prvoj utakmici i oni su ih iskoristili. Naravno da to nije opravdanje, mi moramo bolje odigrati i pokazati naše nogometno umijeće. Naravno, uvjeren sam da ćemo odigrati puno bolje, ono nije bilo naše pravo izdanje, moramo napraviti pozitivan pomak u igri, izbjeći greške. Potrudit ćemo se da rezultat bude pozitivan.

Uz njega je sjedio i napadač Roman Murtazajev. U Astani je ušao s klupe, znači li to što je bio na presici da će u Maksimiru igrati od prve minute? Ne znamo, Grigorčuk nije otkrio, međutim, momak je također samouvjeren i siguran u prolaz.

Zagreb, 130818.
Stadion Maksimir.
Trening FC Astana pred utakmicu 3. pretkola UEFA Lige prvaka protiv GNK Dinamo. 
Na fotografiji: Abzal Beisebekov.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Foto: Marko Todorov / CROPIX

- Mi smo spremni za utakmicu. Nažalost, izgubili smo u Astani i sad želimo pobijediti i pokazati dobru igru. Dinamo? Kao momčad ih poznajem jako dobro, upoznali smo te igrače i u Astani, igrači su vrhunski da igraju odlično. Znamo i da su na cijeni u Europi, ali mi smo ovdje da pokažemo naš način igre i da odigramo što bolje - rekao je Murtazajev i dodao:

- Dinamo nas je pobijedio 2:0 i ima veliku priliku za prolaz, bez obzira na to, nadamo se pobjedi i dat ćemo sve od sebe da tako i bude - zaključio je Murtazajev.

Linker
25. travanj 2024 16:31