REUTERS/Phil Noble
SEZONA PUNA PEHOVA

KLOPP MISTERIOZNO ODGOVORIO NA PITANJE O NASTUPU DEJANA LOVRENA Liverpoolov trener povlači zanimljiv potez: 'Nije laka odluka, ali ima smisla'

LIVERPOOL Menadžer Klopp vjerojatno neće moći računati na hrvatskog stopera, kojeg muči zadnja loža 
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. veljača 2019. 16:05

Sutra na Anfield Roadu gostuje Bayern Nike Kovača u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Doprvak Europe Liverpool u Ligi prvaka želi krenuti putem prošle sezone, cilj momčadi njemačkog trenera Jürgena Kloppa je ponovno otići što je moguće dalje, zašto ne i do kraja?

U Premier ligi Redse je, zahvaljujući boljoj gol-razlici, na vrhu prestigao Manchester City (koji ima i utakmicu više), za Liverpool su bili su kobni neodlučeni rezultati s Leicesterom i West Hamom, zbog njih su ispustili lijepu bodovnu prednost koju su imali u jednom trenutku. Kada je sutrašnji sraz u pitanju, trenerski obračun Jürgen Klopp - Niko Kovač također će biti itekako zanimljiva priča.

Međutim, nas najviše zanima što je s hrvatskim reprezentativcem Dejanom Lovrenom? Posljednju premierligašku utakmicu odigrao je za Redse u porazu protiv Manchester Cityja (1:2) na Etihadu još 3. siječnja ove godine, a ozlijedio se već u 6. minuti utakmice FA kupa s Wolverhamptonom 7. siječnja. Nakon toga više se nije pojavljivao u momčadi. Protiv Brightona i Crystal Palacea uopće nije bio u kadru, onda je protiv Leicestera bio na klupi, da bi opet ispao iz kadra za utakmice protiv West Ham i Bournemoutha.

Pauzira mjesec i pol

Hoće li Lovren biti spreman za okršaj protiv Bayerna, upitan je Jürgen Klopp?

"Dejan? Moram čekati od minute do minute do posljednjeg trena da bi saznao ima li šanse ili ne", ostao je zakopčan Liverpoolov menadžer.

Ukoliko Lovren ne bude spreman moguće je da će uz Joela Matipa drugog stopera zaigrati Fabinho, koji nominalno igra na pozijama defenzivnog veznog ili desnog beka. Virgil van Dijk je suspendiran, a Joe Gomez ozlijeđen.

"Fabinho? To nije laka odluka, ali ima smisla. Utakmica je Lige prvaka protiv Bayerna i bit će puno trenutaka kada ćemo se morati braniti. Radili smo puno na tome i jako poštujemo Bayern".

Prošle sezone Lovren je bio jedan od temeljnih igrača Liverpoola u Ligi prvaka, tako da bi njegov izostanak bio veliki hendikep za momčad Jürgena Kloppa.

Ova sezona definitivno nije sretna za hrvatskog reprezentativnog stopera, odigrao je tek 9 utakmica u Premiershipu, 2 puta je zaigrao u Ligi prvaka, po jednom u FA kupu i Liga kupu, dakle, ukupno je odigrao 13 utakmica (po jedan gol i asistencija).

Linker
25. travanj 2024 19:29