REUTERS/Pedro Nunes
VELIKI DOBITAK ZA BAYERN

KOVAČEVA UPORNOST SVAKIM SE DANOM SVE VIŠE ISPLAĆUJE Na noge podigao karijeru Portugalca pa oduševljeno poručio: 'Rekao sam da imam vjere u njega'

Piše: Matej KalemObjavljeno: 20. rujan 2018. 10:46

Hrvatski trener Niko Kovač promarširao je Lisabonom u svom debiju u Ligi prvaka i Bayern je svladao Benficu 2:0.

Već u 10. minuti gosti su došli u vodstvo i najavili po što su došli u Lisabon. Robert Lewandowski je nakon dodavanja Davida Alabe s lijeve strane mirno pogodio lijevi donji kut za 0:1. U 54. minuti Bayern je riješio pitanje pobjednika. Renato Sanches je nakon centaršuta Jamesa Rodrigueza s lijeve strane naciljao po sredini za 0:2, što je bio konačni rezultat susreta.

Pohvale Sanchesu

Bayern je dominirao i naplatio sve s uvodna tri boda, a treba izdvojiti da je Thomas Müller upisao jubilarni, 100. nastup za Bavarce u Ligi prvaka.

- Oduševljen sam zbog Renata Sanchesa i momčadi. Rekao sam da je bio izvrstan na početku sezone i da mu ne bi trebalo dugo da krene igrati. Prije utakmice sam mu rekao da će igrati, da imam vjere u njega, te želim da stvari drži jednostavnima. Želio sam da postigne dva pogotka, ali zabio je samo jedan. No, najvažnija je pobjeda - rekao je trener Bayerna Niko Kovač nakon dvoboja u Lisabonu.

- Imali smo dovoljno prilika da zabijemo gol, ali na kraju je presudila kvaliteta Bavaraca. Pokušali smo odgovoriti na prvi pogodak Bayerna, ali drugi je stigao u razdoblju kada smo igrali pouzdano i osjećali smo da je remi bio blizu - naglasio je igrač Benfice Franco Cervi, ali pobijedio je mnogo bolji rival.

Ajax je vodeća momčad skupine F nakon 1. kola jer je kao domaćin uvjerljivo svladao atenski AEK 3:0. Prvo poluvrijeme u Amsterdamu proteklo je u jalovoj dominaciji Ajaxa, ali već u prvoj minuti drugog poluvremena domaćini su poveli i nepovratno usmjerili vodu na svoj mlin.

Poslije kornera Neres se dokopao lopte i pronašao Tagliafica, koji koristi povoljnu situaciju i zakucava loptu u mrežu. Bio je to jubilarni 500. pogodak nekon Argentinca u Ligi prvaka, a pobrinuo se Nicolas Tagliafico i za 501. jer je u 90. minuti pogodio za konačnih 3:0. Prije toga pobjednika je već bio riješio 77. minuti Van de Beek, kada je poentirao na dodavanje Dušana Tadića.

Hrvatski napadač Marko Livaja nije bio u konkurenciji za sastav AEK-a zbog već poznate suspenzije, koju je zaradio po završetku posljednje kvalifikacijske utakmice protiv Videotona kada je udario suparnika.

- Nedostatak iskustva igranja ovakvih utakmica bio je presudan. Nakon jako dobrog prvog poluvremena, primili smo gol u prvoj minuti drugog, ali to ne opravdava moje igrače, koji su se predali, ne vjerujući da mogu preokrenuti rezultat. Morat ću s njima mnogo raditi na psihološkom planu - naglasio je trener atenskog kluba Marinos Ouzounidis.

Benfica - Bayern 0:2

LISABON Stadion Luz. Gledatelja 60.274. Sudac: Antonio Lahoz (Španjolska).

STRIJELCI: 0:1 - Lewandowski (10), 0:2 - Sanches (54).

BENFICA (4-3-3): Vlachodimos - Almeida, Dias, Jardel, Grimaldo - Fernandes (od 75. Živković), Fejsa, Pizzi (od 63. Silva) - Salvio (od 62. Gabriel), Seferović, Cervi.

Trener: Rui Vitoria.

BAYERN (4-2-3-1): Neuer - Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba - Martinez (od 88. Müller), Sanches - Robben, Rodriguez (od 79. Goretzka), Ribery (od 62. Gnabry) - Lewandowski.

Trener: Niko Kovač.

Linker
20. travanj 2024 06:49