REUTERS/David Klein
ŽESTOKE KRITIKE ZA CRVENE VRAGOVE

LEGENDE MAN. UNITEDA BEZ DLAKE NA JEZIKU NAKON ŠOKA NA OLD TRAFFORDU 'Ovo je bilo užasno, a on je sjena igrača koji je prije bio, stranac u momčadi'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. ožujak 2018. 10:37

Legendarni bivši stoper Manchester Uniteda Rio Ferdinand nije štedio svoju bivšu momčad nakon ispadanja od Seville u osmini finala Lige prvaka.

Nakon 0:0 u Sevilli, gosti iz Andaluzije slavili su na Old Traffordu 2:1 i izborili četvrtfinale najprestižnijeg klupskog nogometnog natjecanja po prvi put nakon 60 godina.

"Ovo je bilo užasno. Izgledali su kao skupina stranaca koja je stavljena u istu momčad. Izašli su i igrali su nervozno i oprezno, a u ovakvim se utakmicama treba 'uhvatiti za vrat'. Navijačima nisu dali nikakvog razloga za navijanje", rekao je Ferdinand o igri Manchester Uniteda za BT Sport, indirektno prozvavši trenera Josea Mourinha.

"Bit će momčadi koje će si oblizivati usne u spomen na mogućnost da igraju protiv Seville u sljedećem krugu. Oni su pristojna momčad, ali ne momčad koja vas može uplašiti. Prije postignutih golova izgledali su kao da ne bi zabili gol šest mjeseci", dodao je Ferdinand.

Mourinha i njegovu taktiku nije štedjela ni druga legenda Manchester Uniteda - Paul Scholes.

"Ne možemo koristiti strah od gola u gostima kao ispriku. Treba biti pošten i reći da su bili slabi. Nisu bili dovoljno dobri i jednostavno moraju biti bolji od toga", objasnio je Scholes.

Jedan od igrača koji je potpuno podbacio bio je Alexis Sanchez koji je od transfera iz Arsenala u Manchester United jednostavno nevidljiv.

"Izgleda kao sjena igrača koji je prije bio. Izgleda poput stranca u ovoj momčadi. Na neki način mi ga je žao", komentirao je Ferdinand.

Linker
24. travanj 2024 01:09