Foto: Tom Dubravec / CROPIX
ZA NJIH DVOJBE NEMA

LEGENDE SLOŽNE - MODRIĆ MORA BITI I NAJBOLJI IGRAČ SVIJETA! Ćiro Blažević u euforiji kapetanu Vatrenih nadjenuo novi nadimak

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. rujan 2018. 15:05

To je to, svi kažu - očekivano. To što se Cristiano Ronaldo nije pojavio na dodjeli nagrada govori više o njemu, nije Torino daleko od Monte Carla, mogao je doći i zapljeskati igraču s kojim je osvojio toliko trofeja. I koji u tome ima puno zasluga. Ali dobro, ne treba ove retke trošiti na Ronalda, ovo je godina Luke Modrića. Igrača koji je ovu nagradu baš zaslužio. Koliko moraš biti bolji od Messija i Ronalda da bi ih pobijedio? Puno, puno bolji, moraš baš zaslužiti.

Potpuno zasluženo

Slaže se s time i Robert Prosinečki. Veliki Žuti bio je Luki trener u reprezentaciji, ponosan je na njega i ono što je napravio.

Zagreb, 221217.
Kajzerica.
Robert Prosinecki, nogometni trener, bivsi nogometas i nogometi reprezentativac.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
Robert Prosinečki

- Najbolji vezni igrač Europe, najbolji igrač Mundijala i sad najbolji igrač Europe. Svaka čast, zaslužio je to potpuno. Luka je najbolji ambasador, ne sebe i Reala, ne samo hrvatskog nogometa već i Hrvatske u cjelini - rekao je Prosinečki, kojemu se u glasu čulo koliko je sretan zbog Modrićeva trofeja.

- Vjerujem da ovo znači i da će biti najbolji igrač svijeta u skorašnjem izboru. Bilo bi logično. Ako si najbolji igrač Europe, gdje igraju i svi najbolji igrali na Planeti, onda je bi trebao biti i najbolji na svijetu, zar ne? Dobro, drugačiji su izbori, nije to isto, ali svakako Luka zavrjeđuje i tu nagradu. Osvojio je Ligu prvaka, treći put zaredom, bio je u finalu Lige prvaka, pa, tko je to napravio više od njega u ovoj godini? Svaka mu čast!

Zagreb, 291117.
Simulacija zdrijeba za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji 2018 u redakciji Sportskih novosti. 
Na fotografiji: Miroslav Ciro Blazevic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Ćiro Blažević na sličnom je tragu. ‘Trener svih trenera’ i inače je na sva usta hvalio Luku, sad je dobio novi povod.

- Veličanstveno, sjajno. Svaka čast onima koji su glasali za njega, puno sam puta rekao da je on najbolji. I to je ove godine i dokazao - kazao je Ćiro Blažević i nadjenuo nadimak našem laureatu.

- On je ‘Nesalomljiv’. Što je sve prošao kroz život, što sve i sad prolazi, to je teško i pojmiti. Ali je pokazao veličinu, borio se kad bi mnogi odustali, ma, kapa dolje. Nadam se i vjerujem da će ga nakon ovoga i mnogi u Hrvatskoj gledati drugim očima, ne samo na terenu, nego i u drugim stvarima. Najbolji igrač svijeta? Pa, naravno, a tko bi to trebao biti?

Zagreb, 160816.
Stadion Maksimir.
Prva utakmica Play-Offa Lige prvaka, GNK Dinamo - FC Red Bull Salzburg.
Na fotografiji: Otto Baric.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Svijet ga je prepoznao

Otto Barić isto je tako bio oduševljen UEFA-inim izborom. Ovoga puta su on i Ćiro na istom tragu.

- Velika stvar za Luku, velika za hrvatski nogomet. Znate što je tu još važno? Modrić je prvi igrač nakon dugo vremena kojega nisu do naslova doveli golovi. On je veznjak, ali njegov učinak ne možete izraziti brojkama. Dosad su uvijek naslove osvajali Ronaldo, Messi, uglavnom napadači, koji puno zabijaju. Modrića je cijeli svijet prepoznao takvim kakav jest. Pogotovo nakon svega što mu se događalo, od ozljeda, do sudova, izdigao se iznad svega, bravo.

Što mislim Barić, hoće li Modrić biti i najbolji igrač svijeta?

- Ne znam. Ali već je i ovo velika stvar, za njega, za hrvatski nogomet. Plus, plus, plus...

Linker
24. travanj 2024 00:27