PATRIK STOLLARZ AFP
DOMINO EFEKT

LOŠE VIJESTI SA SVIH STRANA GLOBUSA Poslastica Lige prvaka gledat će se samo na TV ekranima, odgođene i kvalifikacije za SP na drugoj strani svijeta

Piše: HinaObjavljeno: 09. ožujak 2020. 14:08

Uzvratna utakmica osmine finala nogometne Lige prvaka između Paris SG-a i Borussije iz Dortmunda koja je na programu u srijedu od 21 sat na Parku prinčeva igrat će se bez gledatelja zbog epidemije koronavirusa, objavila je pariška policija.

"U skladu s mjerama koje je u nedjelju navečer donijelo vijeće za obranu, odlučili smo kako će se utakmica PSG - Borussia igrati bez gledatelja", objavila je pariška policija.

Iz francuskog prvaka objavili su kako su zaprimili obavijest policije.

"Navijači i vlasnici sezonskih ulaznica uskoro će biti upoznati s načinom na koji ćemo im nadoknaditi troškove u ovom slučaju", objavio je PSG.

U prvoj utakmici igranoj u Dortmundu Borussia je bila bolja sa 2-1.

Proteklog vikenda PSG nije igrao prvenstveni susret na gostovanju kod Strasbourga zbog mogućeg širenja koronavirusa.

Prema posljednjim podacima, u Francuskoj je 1126 zaraženih koronavirusom, a 19 osoba je preminulo.

Susret PSG - Borussia četvrti je dvoboj eurokupova koji će se ovoga tjedna igrati bez gledatelja. Još prošloga je tjedna objavljeno kako će u utorak Valencia i Atalanta svoj uzvratni dvoboj osmine finala Lige pvaka igrat na praznom stadionu, a bez gledatelja će se igrati i prve utakmice osmine finala Europske lige Inter - Getafe te Olympiacos - Wolverhampton Wanderers.

Odgođene sve kvalifikacijske utakmice za SP u Aziji u ožujku i lipnju

Međunarodni nogometni savez (FIFA) i Azijska nogometna konfederacija (AFC) dogovorili su odgađanje svih kvalifikacijskih utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. godine koje su se trebale igrati u ožujku i lipnju zbog epidemije koronavirusa.

"Nakon konzultacija s članicama AFC-a, FIFA i AFC su dogovorile odgađanje nadolazećih kvalifikacijskih utakmica za SP u Kataru 2022", objavila je FIFA.

Između 26. i 31. ovog mjeseca te između 4. i 9. lipnja trebalo se odigrati 60-ak utakmica azijske zone kvalifikacija.

Iz FIFA-e su dodali kako bi se neke utakmice ipak mogle odigrati ukoliko se suparnici međusobno dogovore da žele igrati te ukoliko se ispune sigurnosni standardi koje moraju odobriti i AFC i FIFA.

Linker
20. travanj 2024 05:06