REUTERS/Hannah McKay
NIŠTA IM NE IDE OD RUKE

MALO JE NEDOSTAJALO DA SE U MANCHESTERU DOGODI SKANDAL Mourinho imao velike probleme i uoči utakmice, a nakon poraza se našao na udaru legende kluba

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 24. listopad 2018. 10:13

U sudaru divova u skupini H Lige prvaka, Juventus je na Old Traffordu svladao domaći Manchester United 1:0 pogotkom Dybale u 17. minuti. Bio je to 13. europski okršaj Uniteda i Juventusa, a talijanski prvak sad ima šest pobjeda, Englezi pet, a dva su ogleda završena remijem.

Juventus je bio znatno bolji u prvom dijelu, United se pokušavao vratiti u nastavku, Pogba je u 75. minuti uzdrmao vratnicu, ali do izjednačenja domaćin ipak nije došao.

Nakon tri odigrana kola Juventus drži vrh s maksimalnih devet osvojenih bodova. Bila je ovo 23. uzastopna utakmica Juventusa u gostima bez poraza i četvrta pobjeda za redom u Ligi prvaka. A United je prvi put nakon šest godina spojio dvije utakmice u Ligi prvaka bez postignutog pogotka...

Malo je nedostajalo da se u Manchesteru opet dogodi skandal. Naime, domaći su nogometaši na Old Trafford došli u posljednji trenutak, samo 45 minuta prije početka utakmice! Podsjetimo, na prošloj domaćoj utakmici protiv Valencije zakasnili su zbog prometne gužve u dolasku na stadion, pa je kasnio i početak utakmice i Uefa je kaznila United. Sad su promijenili hotel, bili su samo kilometar udaljeni od Old Trafforda, no autobus je opet zapeo u gužvi i trebalo mu je oko sat vremena da prođe tu udaljenost.

Skoro opet zakasnili

Tijekom tog probijanja kroz zakrčenu prometnicu, menadžer Uniteda Jose Mourinho u jednom je trenutku izašao iz autobusa i pješačio oko 800 metara...

- Navukao sam kapuljaču na glavu i za dvije-tri minute došao do stadiona, a autobusu je trebalo 55 minuta! Nitko me nije prepoznao - rekao je Mourinho reporteru BT Sporta po dolasku na Old Trafford.

Emotivan je bio povratak Cristiana Ronalda na Old Trafford, na kojem je postao veliki igrač! Prvi je istrčao na zagrijavanje i dobio je gromki pljesak s tribina! A uoči utakmice ispred Old Trafforda prodavali su se šalovi s Ronaldovim likom i natpisom “Unitedova legenda”.

Nakon prvih 45 minuta, Juventus je s minimalnom prednošću otišao na odmor i s tih 0:1 Unitedovi su nogometaši morali biti prezadovoljni! Samo su, naime, odlični vratar De Gea i dobre vile spašavale Engleze, no i De Gea je bio nemoćan u 17. minuti. Ronaldo je ubacio loptu s desne strane na peterac, ispred Cuadrada odbio ju je Smalling, ali samo na nogu Dybali, koji je s pet metara lako zatresao mrežu.

Bilo je to zasluženo vodstvo Juventusa, koji je mljeo i mljeo suparnika, djelovao je poput buldožera, koji na Old Traffordu može napraviti što hoće. Izgledalo je kao da Juve ima dvojicu igrača više na travnjaku...

- Kao da igraju muškarci protiv dječaka - najbolje je ocijenio viđeno Rio Ferdinand komentirajući za BT Sport.

U nastavku je United zaigrao nešto bolje, Juve više nije toliko dominirao, a u 75. minuti Pogba je udarcem s dvadesetak metara pogodio vratnicu, domaćin je tada bio najbliži izjednačenju. A Ronaldo je pljeskom i pjesmom “Viva Ronaldo, viva Ronaldo, running down the wing, hear United sing, viva Ronaldo”, ispraćen s nekad svog Old Trafforda.

Rio Ferdinand
Reuters / Carl Recine / REUTERS

Mogli zabiti još

- Previše smo respektirali goste u prvom poluvremenu i dopustili smo im da lako razigravaju akcije. U nastavku smo bolje izgledali, ali nedovoljno dobro da bismo izjednačili - rekao je Unitedov engleski reprezentativac, Luke Shaw, kojeg je Ronaldo pretrčao prije ubacivanja za pogodak.

Trener Juventua, Massimo Allegri, nije krio zadovoljstvo:

- Odigrali smo veliku utakmicu, u prvom smo dijelu dominirali i mogli smo zabiti još nekoliko golova. U nastavku nas je United pritisnuo, griješili smo, ali kad se sve zbroji naša je pobjeda potpuno zaslužena, cijelo smo vrijeme kontrolirali sredinu travnjaka i otupjeli smo Unitedovu oštricu napada...

Prvi bod u Ligi prvaka osvojili su nogometaši Young Boysa, odigravši na svom “plastičnom” terenu u Bernu 1:1 protiv Valencije. Gosti su bili bolji u prvom dijelu i poveli su u 26. minuti pogotkom belgijskog reprezentativca Batshuayija, a domaćin je izjednačio iz kaznenog udarca, kojeg je u 55. minuti Hoarau pretvorio u gol. Minutu prije kraja vratar Neto i velika doza sreće spasili su goste. Naime, nakon kornera kojeg je izveo Bertone, Sanogo je sa šest metara glavom poslao loptu prema mreži, no vratar Neto vršcima je prstiju tu loptu odbio u vratnicu, od koje mu se odbila u naručje.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 09:55