Stu Forster/Getty Images
REAKCIJE TRENERA

MANCHESTER UNITED TO NIJE DOŽIVIO PUNIH 14 GODINA Poražavajući podaci za Crvene vragove i sve navijače: 'To nam se ne smije događati'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. travanj 2019. 10:30

Manchester United pretrpio je još jedan razočaravajući europski poraz na Old Traffordu ove sezone.

Poraz od Barcelone (0:1) u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka sam po sebi nije katastrofalan, ali ako se pogleda statistika navijači Crvenih vragova imaju itekako pravo biti razočarani.

Naime, protiv Katalonaca Manchester United sinoć niti jednom nije zapucao u okvir suparničkog gola, a po četvrti put ove sezone u domaćim europskim utakmicama nisu uspjeli zabiti gol.

Nadalje, u domaćim utakmicama protiv PSG-a u osmini finala i Barcelone sinoć u četvrtfinalu Manchester United upisao je svega jedan udarac u okvir suparničkog gola u 180 minuta igre.

"Ta statistika nije dobra. Ne možemo ju braniti i to nam se ne smije događati. Stvorili smo nekoliko dobrih prilika. Rashford je imao volej koji je blokiran, a Diogo je imao sjajnu priliku na drugoj vratnici. Moramo iskorištavati naše prilike, u ovoj fazi se mora biti jako učinkovit jer se ne može očekivati da ćete stvoriti hrpu dobrih prilika. Zato one koje stvorimo moramo i iskoristiti", rekao je menadžer Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer.

Nadalje, statistika kaže da Manchester United protiv Barcelone nije zapucao nijednom u okvir suparničkog gola u nekoj utakmici Lige prvaka po prvi put od ožujka 2005. godine i 1:0 poraza od Milana. Crveni vragovi su izgubili četiri od zadnjih šest domaćih utakmica Lige prvaka, jednako koliko su izgubili na Old Traffordu ukupno u prethodnu 71 utakmicu (51 pobjeda, 16 remija i 4 poraza).

S druge strane, trener Barcelone Ernesto Valverde nije skrivao zadovoljstvo.

"Bila je to teška utakmica, a na kraju imamo pristojan rezultat koji nam ostavlja dobar okus u ustima. Ipak, ovo je ovoren rezultat i znamo da Manchester United zna dobro reagirati u gostima kao što su napravili protiv PSG-a. Na trenutke smo patili, ali smo sretni", rekao je Valverde.

Upitan za zdravstveno stanje Lionela Messija, koji je dobio težak udarac u lice od Chrisa Smallinga koji mu je raskrvavio nos, Valverde je rekao:

"Nije mu bilo baš ugodno nakon udarca, Moramo ga pregledati i tek onda ćemo znati njegovo stanje. On je jak, ali dobio je tažak udarac."

Linker
20. travanj 2024 16:01