REUTERS/David W Cerny
VEČER ZA PAMĆENJE

MESSI POSTAVIO JOŠ DVA REKORDA U LIGI PRVAKA KOJA ĆE SE TEŠKO IKADA SRUŠITI Belgijanac prestigao Maradonu, a što je tek napravila nova senzacija

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. listopad 2019. 01:18

Bila je ovo još jedna večer rekorda u najelitnijem europskom klupskom natjecanju. Još dva je postavio ponajbolji nogometaš svih vremena, čudesni Argentinac Leo Messi.

Već nakon tri minute zabio je Messi gol u Pragu, na gostovanju kod Slavije koje je završilo pobjedom Barcelone od 2:1. Messijev pogodak Slaviji bio je znak da je Argentinac zabio ukupno 33. momčadi u povijesti Lige prvaka. Jasno, nikada prije niti jednom igraču nije pošlo za nogom da se u ovom natjecanju upiše u strijelce protiv toliko različitih klubova.

Isto tako, Messi je današnjim golom postigao i to da se u 15. uzastopnoj sezoni upisao u strijelce u Ligi prvaka. I tu je prvi u povijesti, a njegova dominacija traje i dalje.

Također, jedan rekord pao je i u Salzburgu gdje je Dries Mertens zabio dva komada u pobijedi svog Napolija protiv Red Bulla. Belgijski nogometaš tako je postigao svoj 115. i 116. pogodak za Partenopeii u svim natjecanjima, te je na drugom mjestu vječne ljestvice strijelaca Napolija prestigao legendarnog Diega Maradonu. Ispred Mertensa je sada samo Marek Hamšik koji se zaustavio na 121 golu za Napoli.

Nije zgorega dodati da je Erling Haaland na istoj utakmici također poentirao dvaput i tako je postao prvi igrač u povijesti Lige prvaka koji je na svoja prva tri nastupa u tom natjecanju zabio čak šest pogodaka.

Linker
17. travanj 2024 03:07