Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
LIGA PRVAKA MLADIH

MLADI DINAMO POBIJEDIO ŠAHTAR I UZEO PRVO MJESTO U SKUPINI Vratar gostiju radio je čuda, a onda je goste iznenadio najčudniji udarac na utakmici

U susretu 4. kola C skupine juniorske Lige prvaka mlada momčad Dinama je na stadionu Hitrec-Kacian pobijedila Šahtar sa 1-0 zadržavši prvo mjesto na ljestvici.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. studeni 2019. 14:46

LIGA PRVAKA MLADIH, 4. KOLO

DINAMO - ŠAHTAR 1:0 (Krizmanić 61')

DINAMO: Krkalić - Hrvoj, Šutalo, Gvardiol, Jurišić - Janković (Julardžija 73'), Franjić, Krizmanić - Karrica (Jurčec 83'), Šipoš, Marin (Stranput 90+1').

ŠAHTAR: Trubin - Kozik (od 81. Kapinus), Moravskij, Yakuba, Drambajev (od 46. Rudavskij) - Očeretko (od 55. Kobak), Kriskiv (od 71. Kobiljanskij), Sudakov - Mudryk (od 81. Svitiuka), Bondarenko, Abdulaev

Pogodak odluke zabio je Tomislav Krizmanić u 61. minuti. Pobjeda mlade momčadi 'modrih' mogla je biti i uvjerljivija, no Anatolij Trubin se istaknuo s nekoliko sjajnih obrana.

Momčad Igora Jovičevića je uputila 22 udarca prema ukrajinskim vratima, pri čemu 11 u okvir gola, dok su igrača Šahtara uputili svega tri udarca od kojih samo jedan u okvir gola. Jedinu priliku gosti su imali u sudačkoj nadoknadi kada je Faris Krkalić sjajnom obranom zaustavio udarac Artrema Bondarenka.

U drugom susretu iz skupine C Atalanta je identičnim rezultatom pobijedila Manchester City, a pogodak je zabio Roberto Piccoli iz jedanaesterca u 36. minuti.

Dinamo vodi na ljestvici s osam bodova, Atalanta na drugom mjestu ima bod manje, Manchester City je treći sa četiri boda, a Šahtar ima dva.

Dinamo je već u 4. minuti imao sjajnu priliku, Niko Janković je pucao, ali je Trubin obranio. U 18. minuti je zaprijetio i Bernard Karrica, ali je pucao preko gola. U završnici prvog dijela vratara ukrajinskog sastava je pokušao iznenaditi Leon Šipoš, ali neuspješno.

Dinamo je nastavio dominirati i u nastavku susreta i svoju premoć okrunio je vodstvom u 61. minuti.

Krizmanić je pucao sa 20 metara po zemlji pogodivši kut ukrajinskog gola. Do kraja utakmice Dinamo je imao još nekoliko sjajnih prilika, no Trubin je držao goste na životu. U posljednjim trenucima susreta Šahtar je mogao šokirati Dinamo, no Krkalić je sjajnom paradom sačuvao bodove u Zagrebu.

U idućem kolu Dinamo 26. studenog gostuje u Bergamu kod Atalante i po svemu sudeći bit će to dvoboj koji bi mogao odlučiti o pobjedniku skupine, dok se u drugom susretu sastaju Manchester City i Šahtar.

Juniori Dinama ove sezone igraju u “Champions League Path” dijelu ždrijeba, a protivnici su im kao i seniorskom sastavu, Manchester City, Atalanta i Šahtar.

Pobjednik skupine izborit će direktan plasman u osminu finala, dok drugoplasirana momčad ide u play-off rundu gdje će se za ulazak u osminu finala boriti s jednom od momčadi koja igra u Domestic Champions Path dijelu ždrijeba.

Mlada momčad Dinama je prošle sezone dogurala do četvrtfinala Lige prvaka izgubivši od Chelsea nakon izvođenja jedanaesteraca. Londonski sastav je kasnije u finalu izgubio od Porta.

REZULTATI:

DINAMO - Šahtar 1-0 (Krizmanić 61)

Atalanta - Manchester City 1-0 (Piccoli36-11m)

LJESTVICA:

1. DINAMO 4 2 2 0 5-3 8

2. Atalanta 4 2 1 1 6-4 7

3. Manchester City 4 1 1 2 6-7 4

4. Šahtar 4 0 2 2 4-7 2

5. kolo - 26. studenog

Atalanta - DINAMO

Manchester City - Šahtar

6. kolo - 11. prosinca

DINAMO - Manchester City

Šahtar - Atalanta

JUNIORSKA LIGA PRVAKA, 4. KOLO, SKUPINA C

DINAMO - ŠAHTAR 1:0 (Krizmanić 61')

DINAMO: Krkalić - Hrvoj, Šutalo, Gvardiol, Jurišić - Janković, Franjić, Krizmanić - Karrica, Šipoš, Marin.

ŠAHTAR: Trubin - Yakuba, Muravskij, Kozik - Drambajev, Sudakov, Kryskiv, Očeretko - Abdulajev, Bondarenko, Mudryk

-------------------------------------------------------------

PRIJENOS UŽIVO

90+3' - Kraj utakmice, mladi dinamovci su pobijedili s 1:0.

90+2' - Kakva prilika za Šahtar, vjerojatno njihova najbolja na utakmici. Bondarenko je pucao, ali Krkalić je sjajnom reakcijom spasio Dinamo.

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

87' - U ovom trenutku omjer udaraca u okvir gola je 10-1 u korist Dinama.

86' - U sljedećoj akciji Trubin brani možda još bolju priliku. Pucao je Julardžija prizemno s nekih 8, 9 metara, ali izvrsnom reakcijom Trubin spašava Šahtar.

85' - Šipoš je propustio jednu od najboljih prilika na susretu. Nakon izvrsnog proigravanja Marina sam je izbio pred Trubina malo iskosa s desne strane, ali Trubin to skida nogom.

84' - Utakmica ulazi u samu završnicu. Sada je sjajnu priliku za povećanje vodstva i vjerojatno definitivnog razrješenja utakmice propustio Krizmanić.

69' - Sjajan dalekometni udarac Karrice, ali Trubin je uz puno muke obranio.

61' - GOOOL! Dinamo vodi 1:0, zabio je Krizmanić! Dinamova desetka opalila je prizemno s nekih 20-ak metara, vratar Trubin je bio malo zaklonjen, dirao je loptu, ali je ona nekako završila u mreži. Apsolutno zasluženo vodstvo Dinamovih juniora.

58' - Svaki napad Dinama praktički je velika opasnost za vrata Šahtara, ali i dalje izostaje realizacija.

52' - U nastavku gledamo nastavak Dinamovih napada. Janković je opet pucao, ali lopta je zapela u Šahtarovom obrambenom zidu.

47' - Odmah na startu stvorila se gužva pred vratima Ukrajinaca. Za jednu loptu se iskosa s lijeve strane izborio Marin i pucao, ali je vratar ukrajinskog sastava bio dobro postavljen.

46' - Započelo je drugo poluvrijeme.

45+1' - Pucao je Marin iz daljine, Trubin je i to obranio i na odmor se odlazi sa rezultatom 0:0.

41' - Pljesak s tribina zbog sjajnog pokušaja petom Šipoša. Trubin he obranio njegov pokušaj, ali je igrač Dinama nagrađen za atraktivan potez.

40' - Brza akcija i polukontra Dinama, pucao je Karrica s vrha kaznenog prostora, iskosa s desne strane, ali je blokiran u zadnji čas.

36' - Ušli smo u samu završnicu prvog poluvremena. Šteta je da Dinamo dosad nije okrunio bolju igru i zabio iz neke od stvorenih prilika.

27' - Dobra akcija Dinama, nakon ubačaja s desnog boka Šipoš se izborio za šut s ruba peterca, ali lopta odlazi tik pokraj vratnice.

25' - U ovim trenucima Dinamo pritišće gol Šahtara, ali i dalje se čeka na gol. Modri su u dosadašnjem dijelu susreta bili opasniji.

18' - Opalio je sada Janković s vrha kaznenog prostora, tukao je snažno, ali Trubin je uspio obraniti, a nitko iz domaćeg sastava nije uspio pospremiti odbijanac.

10' - Mladi dinamovci opet su odigrali vrlo lijepu akciju. Pucao je Šipoš, malo iskosa s lijeve strane u kaznenom prostoru, ali je njegov udarac blokiran u zadnji tren.

6' - Dobra prilika za Šahtar, sam je pred gol Dinama izbio Abdulajev, ali se srećom po Modre okliznuo u trenutku kada je trebao zapucati.

4' - Prva prilika za Dinamo. Pucao je Janković, a Trubin brani nogom na jedvite jade.

1' - Počela je utakmica na Hitrec-Kacianu.

13.35 - Poznati su sastavi. Mladi dinamovci danas će istrčati u sastavu: Krkalić - Hrvoj, Šutalo, Gvardiol, Jurišić - Janković, Franjić, Krizmanić - Karrica, Šipoš, Marin.

Linker
20. travanj 2024 01:02