Damir Krajač/Cropix
SVEČANO U GRADU

MODRI OSJETILI DA GRAD DIŠE S NJIMA! Predstavljeno najnovije pojačanje: 'Ovo stvarno nisam očekivao, Dinamo je moj dječački san...'

Druženje s navijačima pretvorilo se u nezaboravno predstavljanje Ivanušeca!
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. kolovoz 2019. 23:11

Nagrnuli su mnogi, pogotovo djeca, već i prije 18 sati na ulaz Dinamova fan shopa u centru Zagreba čekajući kad će kroz njih proći Dinamovi nogometaši.

Grad diše s Modrima, tu više nema spora, nekoliko minuta prije dolaska Bjeličinih zvijezda u fan shop, stigla je vijest da je nakon Istoka rasprodan i Zapad gore za utakmicu s Rosenborgom. Arijan Ademi, Bruno Petković, Dani Olmo, Emir Dilaver, Nikola Moro, Lovro Majer i Amer Gojak družili su se s navijačima, fotografirali se, potpisivali, primali čestitke i poruke podrške. Možda ni sami nisu mislili da su tako popularni u gradu. Jednosatno druženje privuklo je puno navijača, slučajnih prolaznika, svatko je tražio svojih nekoliko sekundi s najdražim igračem.

- Svi jedva čekamo i dišemo za tu utakmicu. Nadam se da ćemo odigrati dobro i ostvariti pravi rezultat. Prošle godine smo pokazali da znamo igrati u tim utakmicama, protiv Young Boysa nedostajalo je sreće, ali mi svi želimo ponoviti prošlu sezonu samo u Ligi prvaka. Nećemo ih podcijeniti, ući ćemo s maksimalnim angažmanom i s našim igračima koji će biti 12. igrač. Idemo po dobar rezultat, koji bi nas primaknuo prolasku - rekao je Amer Gojak, dok je kapetan Arijan Ademi pohvalio navijače i 'nogometnu groznicu' koja je zahvatila Zagreb.

- Hvala navijačima na ovome, mi ćemo im se u srijedu pokušati odužiti na terenu. Rezultat? Priželjkujem našu pobjedu, to bi bio dobar rezultat - kazao je Ademi, dok je nekoliko metara dalje dvojac iz Samoe pjevao 'Sve za ljubav što triba...'. Dečki su bili glavni hit, još će se za njih čuti, pjevali su kao da su rođeni negdje ovdje.

A onda je u 18.45 stiglo iznenađenje. U pratnji predsjednika Mirka Barišića kroz vrata fan shopa na Jurišićevu je izišao Luka Ivanušec. U Dinamovom dresu. Prošao je liječnički, potpisao petogodišnji ugovor i predstavio se navijačima. Gledali smo već po svijetu raznorazna raznorazna kreativna predstavljanja novih igrača, neki su izlazili iz dima, neki se spuštali padobranom, međutim, kad je Dinamo u pitanju ovo je bio presedan. Predstavljanje novog igrača izvan Maksimira i uštogljenog, službenog poziranja, bilo je pun pogodak. Vrlo brzo svi su nagrnuli na Luku Ivanušeca kao na najveću zvijezdu, potpisivao je autograme, dresove, fotkao se više od 45 minuta, da nisu ljudi iz kluba presjekli i odveli ga, trajalo bi to još dugo.

- Nisam ovo očekivao - priznao je već dobro oznojeni Ivanušec u jednom trenutku. Uzeo je dres s brojem 17, nije zbog Mandžukića.

Zagreb, 19.08.19.
Dinamo fan sfopp, Petrinjska.
Druzenje igraca GNK Dinamo sa navijacima.
Na fotografiji:   Luka Ivanusec.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

- Nema simbolike, bio je to najbolji slobodan broj pa sam ga uzeo. A što se tiče Mandžukića, da napravim upola takvu karijeru, bio bih sretan.

Napokon je došao u Dinamo, dugo je sve to trajalo.

- Da, bilo je još ponuda, Olympiacos, PAOK..., ali na kraju sam došao u Dinamo. Htio sam ovdje doći, Dinamo je moj dječački san i sad sam ga ostvario.

Došao je da bi bio zamjena za Olma, ali i bez Danija konkurencija je velika?

- Ne znam što će biti s Olmom, ja o tome ne mogu pričati, ali u svakom slučaju, ima dosta utakmica, trener rotira momčad i sigurno ću dobiti priliku. Čuo sam se s Bjelicom, čestitao mi je na potpisu, rekao da mu je drago da sam došao - rekao je, između potpisivanja autograma, Luka Ivanušec. Na predstavljanju koje će uvijek pamtiti.

Linker
21. travanj 2024 03:50