GLEB GARANICH REUTERS
SVE SE POSLOŽILO NA NAJGORI NAČIN

NEVJEROJATNA IGRA SUDBINE, MODRIMA JE BOLJE DA NE GLEDAJU SNIMKU DRUGE UTAKMICE Dinamo je teško oštećen, ali ne u Maksimiru!

SUĐENJE Španjolac u Zagrebu i Nijemac u Harkivu nisu se proslavili
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 11. prosinac 2019. 23:16

Španjolski sudac Carlos del Cerro Grande nije se proslavio na Maksimru, ali puno je na kraju važnija uloga bila arbitra drugog dvoboja skupine C, na kraju presudnog za Dinamovu europsku sudbinu, igranom 2.000 kilometara istočno od Maksimira.

Sudio je u Harkivu poznati 38-godišnji Nijemac Felix Zwayer, ali ni on se nije proslavio. U 77. minuti kod rezultata 0:1, igrač Šahtara Dodo dobio je izravni crveni karton (imao je žuti, ali isključen je direktno) zbog udaranja Atalantina veznjaka Reme Freulera. Vrlo strogo isključenje, pogotovo kad ga se usporedi s Gojakovim laktom u Maksimiru.

No, dobro, na tom detalju Zwayer neće pasti, ali morao bi zbog pogreške koju je napravio 22 minute ranije.

Luis Muriel je na vanjskoj strani kaznenog prostora zakasnio i srušio Dodoa, Zwayer je sve vidio i dosudio prekršaj. Kazna je trebala biti i žuti karton, ali se Nijemac pravio Englez i karton je ostavio u džepu.

Problem je u tome što je Murielu to trebala biti druga, isključujuća javna opomena.

Šanse Šahtara da ne izgubi utakmicu i omogući Dinamu odlazak u šesnaestinu finala Europske lige tako bi se drastično povećale. Bilo je to kod rezultata 0:0...

Linker
19. travanj 2024 11:10