Jose Mourinho
 REUTERS/Juan Medina / REUTERS
RIJEČ TRENERA

MOURINHO ĆE MORATI ČUDESNOM ŠPANJOLCU PODIĆI SPOMENIK NAKON ONAKVIH OBRANA 'Vjerujem da Old Traford neće propustiti veliku europsku noć'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. veljača 2018. 10:28

Jose Mourinho može do uzvratne utakmice koja se igra na Old Traffordu 13. ožujka zahvaljivati svom vrataru. David de Gea bio je apsolutni junak utakmice na Sanchez Pizjuanu i samo zbog njegovih briljatnih obrana Sevilla nije pobijedila Manchester United.

Posebno su dvije bile impresivne, rijetko viđene. Prva se zbila dvije minute prije kraja prve dionice, kada je Muriel škaricama prebacio loptu do N'Zonzija, ovaj je odlično pucao glavom s nekih šest-sedam metara pod gredu, no De Gea je vrhunski obranio.

Nakon utakmice, veliki junak ogleda, vratar Manchester Uniteda je kazao:

- Sevilla je imala najbolje šanse na utakmici. Mi smo se branili vrlo dobro, ali domaćini su imali kontrolu lopte, igrali su dobro, rezultat pred uzvrat na našem stadionu je posve otvoren.

Na pitanje o svojim čudesnim obranama, De Gea je kazao...

- Posebno je bila bitna ona u posljednjim sekundama prvog poluvremena, to je bio vrlo važan trenutak utakmice. Obranio sam i jako sam sretan zbog toga - zaključio je vratar Uniteda.

Trener Seville Montella je pak kazao:

- Ja sam iznimno zadovoljan kako je moja momčad odigrala protiv top momčadi kakva je Manchester United. Rezultat nam daje nadu da u uzvratu možemo proći u četvrtfinale.

Jose Mourinho je pak apelirao na stvaranje super atmosfere kada se radi o uzvratu.

- Vjerujem da Old Traford neće propustiti veliku europsku noć. Istina, igrali smo prošle sezone četvrtfinale i polufinale Europske lige na našem stadionu, ali Liga prvake je ipak nešto drugo. Nadam se da će nas naši navijači gurati do pobjede - nada se Mourinho koji je pohvalio i posao kojeg je odradio mladi McTominay.

- Bio je fenomenalan, sve što smo dogovorili odradio je kako treba. Konstantno je vršio pritisak na Banegu koji je bio njihov glavni kreator. Bio je opušten i suguran s loptom u nogama. Općenito je čitav vezni red bio jako dobar.

Linker
23. travanj 2024 00:54