REUTERS/Kai Pfaffenbach / REUTERS
RIJEČ IZBORNIKA

'MOŽEMO GOVORITI ŠTO GOD HOĆEMO, ALI REAL U LIGI PRVAKA PROLAZI I OSVAJA' Evo kako je izbornik Dalić vidio finale i predstavu hrvatskog trojca

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. svibanj 2018. 23:54

Izbornik Zlatko Dalić u Rovinju je prokomentirao završnu utakmicu Lige prvaka:

- Prvih 30 minuta Liverpoola je bio puno bolja momčad, imao je kvalitetniji pas i zahvaljujući čvrstom i agresivnom visokom presingu nisu uopće dali Real nikakvu šansu. Međutim, ozljedom Salaha pala je njihova igra. Pogotovo su izgubili samopouzdanje, s tim su bili poljuljani i Real je preuzeo konce igre u svoje ruke. Zapravo, Real nije odigrao neku sjajnu utakmicu, ali dao je tri rijetka, vrlo neobična gola i na iskustvo je dobio ovo finale.

Dalić je konstatirao:

- Liga prvaka je Realovo natjecanje. Možemo govoriti što god hoćemo, ali Real u Ligi prvaka prolazi i osvaja. Zabija čudne golove, no zasluženo je došao do još jedne titule. Drago mi je zbog Luke Modrića i Matea Kovačića, žao mi je zbog Dejana Lovrena. Čestitke pobjednicima, a Lovrenu želim neku drugu prigodu.

Modrić i Lovren odigrali su po 90 minuta. Zapaženo, tijekom cijele utakmice.

- Obojica su bili među boljim igračima u svojim momčadima. Pogotovo Luka, njegova je momčad pobijedila. Dejan je bio asistent za gol. Nitko od njih nije napravio neku pogrešku, isticali su se samo po dobrom.

Na kraju je Mateo Kovačića tješio Lovrena koji se rasplakao svjestan da su propustili veliku priliku. I jeftino pali.

- Za nas je to jako lijepo, da su igrači u finalu, da su dvojica naših osvojili, a i taj njihov odnos je vrlo pozitivan, lijepo je to bilo vidjeti - zaključio je Zlatko Dalić koji svu trojicu očekuje u četvrtak.

Linker
18. travanj 2024 17:49