Action Images via Reuters
PREKO TRNJA DO ZVIJEZDA

MUČNA PRIČA JUNAKA TOTTENHAMA Odrastao je na ulici, prezimena se odrekao jer ga je otac napustio i ostavio majci alkoholičarki, a uzor mu je - Modrić

Napadač Tottenhama se s dva gola u pobjedi protiv Reala potvrdio kao nova velika nogometna zvijezda na Otoku
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 04. studeni 2017. 08:54

Per aspera ad astra ili na hrvatskom od trnja do zvijezda. Upravo se tom poznatom poslovicom, koju je prvi put upotrijebio Seneka u svojoj tragediji “Hercules Furens”, može opisati život ovog mladića koji je u srijedu navečer oduševio nogometni svijet. Riječ je o Dele Alliju koji je s dva pogotka Real Madridu, ali i još pregršt sjajnih poteza, samo potvrdio ono što je većina znala, a to je da je ogromni talent, odnosno da se radi o velikoj nogometnoj klasi.

Modrić mu je uzor

Kad je u pitanju Alli, onda možemo kazati - od Reala do Reala. Dakle, on je prije nešto više od dvije godine upravo protiv Blancosa debitirao za Tottenham i odmah pokazao što zna i umije. Bilo je to na Audi Cupu, a Dele je odmah dvojici Realovih igrača “prodao tunel”, jedan od njih bio je i Luka Modrić. Kasnije je veznjak priznao da mu nema većeg gušta nego nekome gurnuti loptu kroz noge...

- “Tunel” mi je najdraži dribling, naime, odrastao sam na ulici, a tamo poniziš protivnika kad mu gurneš kroz noge, od toga nema većeg gušta. Luka Modrić jedan je od najboljih veznjaka današnjice i moj uzor djelomično zato što je igrao za Tottenham, stoga je moja sreća još veća što sam baš njemu provukao loptu kroz noge - istaknuo je svojedobno Alli.

U srijedu nije uspio hrvatskom kapetanu prodati najdražu mu “foru”, ali je zabio dva “komada” i njegova je satisfakcija vjerojatno bila puno veća nego prilikom te prijateljske utakmice.

Odrastao na ulici

Na početku smo spomenuli izreku “od trnja do zvijezda” kazavši da ona opisuje život ovog nogometaša. Naime, Dele je imao veoma teško djetinjstvo. Odrastao je u opasnom kvartu Bradwell u Milton Keynesu, ali ono što je bilo još gore, živio je praktički bez roditelja. Naime, otac ga je napustio, otišao živjeti u Ameriku, nije ga uopće zanimalo kako mu je dijete, dok je njegova majka bila ovisnica o alkoholu. Znala je danima piti, a i sam je Dele svojedobno otkrio kako je često nalazio boce votke i ostalih pića.

Sukladno situaciji, najviše je vremena provodio na ulici i igralištu, gdje je nerijetko upadao u probleme. No, onda se dogodio bitan trenutak u njegovu životu. Naime, majka ga je napustilia čime mu je vjerojatno učinila i uslugu. Kasnije je završio kod para Alan i Sally Hickoford koji su ga odgojili, ali nikad formalno posvojili.

- Znala sam da je to jedini način da ostvari svoje snove i postane profesionalni nogometaš - rekla je nedavno njegova biološka majka Denise.

Dele je, čini se, oprostio majci za sve što mu je napravila, ali zaboravio nije, još prošle godine je s dresa maknuo prezime Alli, a pritom je bio sasvim jasan:

- Želim da ime na mom dresu predstavlja ono što sam ja. Ne osjećam nikakvu povezanost s prezimenom Alli. Ovo je odluka koju sam donio nakon mnogo razmišljanja i razgovora s mojom obitelji.

Vjerujemo da je sve ružno iza ponajboljeg igrača Tottenhama, kojeg čeka blistava budućnost.

Linker
19. travanj 2024 12:24