Screenshot
MJERE OPREZA

NA GROUPAMA ARENI BILO JE NAJVEĆE MOGUĆE OSIGURANJE Dinamove igrače i navijače čuvali su interventna policija i pripadnici konjice

Bila je to još jedna veličanstvena predstava Dinama u Europi. Modri su u uraganskoj utakmici srušili Ferencvaroš (4:0), a tisuću i pol BBB-a nadglasalo je prepunu Groupama Arenu. Slavilu su igrači zajedno s navijačima veliku pobjedu, a zatim se preselili u svlačionicu gdje je uslijedila velika fešta.
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 14. kolovoz 2019. 00:03

Sat i pol prije utakmice Dinamovi su nogometaši došli na stadion i isprobali sjajni travnjak Groupama Arene. Dočekalo ih je nekoliko stotina domaćih navijača, izviždali su ih, zaurlali nekoliko pokliča i zašutjeli. Nakon 15-ak minuta šetnje Plavi su otišli u svlačionicu, a spomenimo da u dolasku na Groupama Arenu Dinamovi nogometaši nisu imali tretman kakav inače moraju imati klubovi u europskim natjecanjima.

Istina, dobili su policijsku pratnju na putu od hotela do stadiona, ali vozilo iz pratnje vrlo je sporo prolazilo gradskim ulicama i zaustavljalo se na svakom semaforu (!?). To definitivno nije uobičajeno, zato, uostalom, i postoji ta pratnja kako bi autobus s igračima što prije i što sigurnije došao do stadiona. No, Mađari su i na ovaj način pokušali uoči utakmice unijeti nervozu među Modre...

Oko tisuću Bad Blue Boysa bilo je smješteno na jugozapadnom dijelu Groupama Arene, a na tribinu su počeli ulaziti nekih 90 minuta prije početka. Do stadiona ih je dopratila interventna mađarska policija, bilo je oko 100-tinjak policajaca u punoj opremi i desetak pripadnika konjice. Na putu od Fan zone, gdje su Dinamovi navijači ostavili kombije i automobile, do stadiona, nije bilo incidenata, kao ni tijekom dana na gradskim ulicama, na kojima smo vidjeli tek nekoliko navijača s Dinamovim obilježjima. A oko stadiona je bilo parkirano 50-ak policijskih kombija i automobila, osiguranje je bilo na najvišoj razini.

VIDEO: Tomo Ničota

Zagrmjeli su BBB-i, odjeveni u crne majice, kad su Plavi istrčali na zagrijavanje 45 minuta prije utakmice. No, domaći su navijači, ovaj put odjeveni u bijelo, uskoro uzvratili gromkim navijanjem, kad su njihovi ljubimci istrčali iz svlačionica. Uoči početka, domaći su ultrasi, nakon prigodne koreografije na sjeveru, otpjevali mađarsku himnu, pjesmu su prihvatili svi gledatelji i ustali su sa sjedalica.

Cijelu se utakmica orilo s tribina, BBB-i nisu posustajali, pa iako su bili brojčano znatno hendikepirani, još kako se čuo njihov glas. “Dinamo Zagreb”, “Ja te volim Dinamo” i brojni drugi slogani s tribina davali su potporu Bjeličinoj momčadi na terenu, a jugozapad je eruptirao u 16. minuti kad je Ademi doveo Dinamo u vodstvo. Mađari su bili šokirani i zašutjeli su, dok su BBB u ludom slavlju zapalili i jednu baklju, ali nisu je, srećom, ubacili na travnjak. Tijekom prvoga poluvremena, zagrebački su se navijači skinuli do pasa, sjajno su glasnim navijanjem parirali domaćim navijačima i ozračje je u itekako akustičnoj Groupama Areni bilo fantastično, pravo nogometno, a zatim je uslijedila i velika fešta u svlačionici.

Linker
18. travanj 2024 05:40