Soccer Football - World Cup - Quarter Final - Russia vs Croatia - Fisht Stadium, Sochi, Russia - July 7, 2018 Croatia's Luka Modric and coach Zlatko Dalic celebrate winning the penalty shootout REUTERS/Christian Hartmann
REUTERS/Christian Hartmann

ZASLUŽIO JE SVE TO

NA POVIJESNI USPJEH LUKE MODRIĆA EKSPRESNO SE OSVRNUO I ZLATKO DALIĆ Evo kako je izbornik komentirao dan za pamćenje u životu kapetana Vatrenih

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 30.08.2018. u 22:02

 • Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić čestitao je Luki Modriću na nagradi za nogometaša godine u Europi u izboru Europske nogometne federacije (UEFA).

  "Rekao sam već i prije, prema svemu što je pokazao u protekloj sezoni i prema doprinosu koji je dao svojim ekipama, Hrvatskoj i Realu, na putu do povijesnih ostvarenja, Luka je zaslužio sva pojedinačna priznanja koja je do sada dobio, i koja će još, vjerujem, dobiti do kraja godine", kazao je Dalić.

  Hrvatski izbornik smatra kako kapetan 'Vatrenih' svakog igrača i svaku momčad čini boljom.

  "Modrić znanjem, vještinom i inteligencijom čini razliku na terenu. Nevjerojatan je uspjeh za jednog Hrvata osvojiti ovakvo priznanje, i iako znam da su njemu najdraži momčadski uspjesi, ova individualna nagrada veliko je priznanje njegovoj cijeloj karijeri, radu i trudu koji je uložio da bi mu danas cijeli nogometni svijet rekao - čestitamo, ti si najbolji nogometaš svijeta u prošloj godini. On to zaista jest, na ponos prvenstveno njemu, a onda i svima nama koji smo imali i imamo privilegiju raditi s njim. Čestitam od srca," poručio je Dalić.

  Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije proglašen je najboljim igračem Europe na svečanosti koja je održana u četvrtak za vrijeme ždrijeba skupina Lige prvaka u Monte Carlu.

  Modriću je to drugo veliko priznanje u posljednjih 30-tak dana nakon što je na nedavnom svjetskom prvenstvu u Rusiji, na kojem je hrvatska vrsta osvojila drugo mjesto, proglašen najboljim igračem. Modrić je slavio ispred kapetana portugalske reprezentacije i bivšeg suigrača iz Real Madrida, a sada novog člana Juventusa Cristiana Ronalda, te napadača egipatske reprezentacije i Liverpoola Mohameda Salaha.

   

  Iz drugih medija