Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
BASNOSLOVNA ZARADA

NAJSKUPLJA UTAKMICA U POVIJESTI DINAMA! Tako nešto se nikad prije nije dogodilo, evo koliko bi prvak Hrvatske mogao zaraditi za 90 minuta na Maksimiru

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 24. listopad 2019. 20:25

Pobjeda protiv Ukrajinaca može Dinamu donijeti preko 12 milijuna eura. Baratamo svotom od 25 milijuna eura, koliko je Dinamo zaradio ulaskom u Ligu prvaka. Tu je onih 15,2 milijuna koliko svaki klub dobije za plasman, onda i dodatnih 7,7 milijuna po koeficijentu, a tu su i prihodi iz marketinškog dijela. Okvirno 25 milijuna.

Onda je došla pobjeda protiv Atalante (4:0) vrijedna još 2,7 milijuna eura i već smo na 27,7. A za remi u Harkivu UEFA će isplatiti dodatnih 900 tisuća eura. Djeluje malo u odnosu na sve ostale svote, ali 900 tisuća eura je nekim klubovima HNL-a gotovo godišnji budžet.

A pobjeda protiv ukrajinskog prvaka u Maksimiru, ako bi je Dinamo dohvatio, mogla bi u klupsku blagajnu donijeti čak i više od 12 dodatnih milijuna eura. Kako? Pa, pobjeda vrijedi 2,7 milijuna čime bi Modri premašili granicu od 30 milijuna samo od UEFA-inih nagrada. A tom pobjedom udarili bi čvrsti temelj drugom mjestu u skupini.

Štoviše, pobijedi li potom City Ukrajince na svom terenu, Dinamo bi već osigurao prolaz skupine u Ligi prvaka. A time bi dobio još 9,5 milijuna eura. Dobro, to je sve još na “debelom štapu”, matematika i kalkulacije, ali da se Dinamu smiješi velika zarada to je neupitno. Podsjetimo, Dinamo je lani od uspjeha u Europskoj ligi “uzeo” oko 17 milijuna eura, sad bi ta zarada mogla premašiti i dvostruki iznos.

Linker
24. travanj 2024 18:14