REUTERS
NAJTEŽI DANI ŠAMPIONA

NAJTRAŽENIJI ČOVJEK U REALU OBJASNIO JEDAN OD KLJUČNIH UZROKA DEBAKLA: 'Naravno da nam je on nedostajao! Ali zapamtite - Madrid se uvijek vraća!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. ožujak 2019. 09:46

Europski prvak Real Madrid je na koljenima. Nakon tri uzastopna osvojena naslova, Real je ispao iz Lige prvaka već u osmini finala od Ajaxovih klinaca usred Madrida, porazom 4:1.

Ono što vjerojatno posebno boli navijače je činjenica da su Kraljevi izgubili čak četiri utakmice zaredom na svom Santiago Bernabeuuu, a poraz od Ajaxa došao je nakon dva uzastopna poraza od najvećeg rovala Barcelone (u Kupu i španjolskom prvenstvu).

Trener Santiago Solari bio je nakon utakmice najtraženiji čovjek u Madridu. Mediji ga smjenjuju već tjednima zbog teških udaraca koje Real trpi ponajviše zaslugom napadačkog dijela momčadi i propuštenih prilika, a sinoć je još jednom ponovio svou poznatu mantru.

"Ova sezona je za nas vrlo teška, ali mi smo tu baš zato, da pokažemo karakter i veliko srce kad je najteže. Lako je biti velik kad sve ide po planu, ali u ovakvim trenucima treba pokazati hrabrost. Ono što mi sada moramo napraviti je ostati što mirniji i pokazati karakter. Madrid je veći od svih nas, Madrid se uvijek vraća, i uvijek se vraća još jači", poručio je Solari, kojemu sada sasvim sigurno prijeti otkaz.

Španjolac je priznao i da je izostanak kapetana Sergija Ramosa bio veliki hendikep za Real, sinoć je Realova obrana 'curila' na sve strane i pravo je čudo da je primila samo četiri gola.

"Naravno da je izostanak kapetana bio možda i ključan, bez ikakve namjere da obezvrijedim ostale igrače", rekao je Solari.

Na drugoj strani vladalo je oduševljenje.

"Naša večerašnja izvedba je bila vrlo blizu savršenstvu. Kad se pogledaju obje utakmice sasvim je sigurno da smo zaslužili proći u četvrtinu finala. Što se tiče ždrijeba četvrtfine finala, ja tu nemam nikakav utjecaj. Svi naši mogući protivnici su velike momčadi, ali bio je to i Real Madrid", slavodobitno je zaključio trener Ajaxa Erik ten Hag.

Soccer Football - Champions League - Round of 16 Second Leg - Real Madrid v Ajax Amsterdam - Santiago Bernabeu, Madrid, Spain - March 5, 2019  Ajax coach Erik ten Hag gestures as Real Madrid coach Santiago Solari looks on  REUTERS/Susana Vera
REUTERS

Linker
20. travanj 2024 02:20