Foto: Boris Kovacev / CROPIX / CROPIX
VELIKI RASPLET

NAJVAŽNIJA VIJEST ZA DINAMO NIJE SE DOGODILA U ENGLESKOJ NEGO U SUSJEDSTVU! Jasno je sada s kim će se Dinamo boriti za europsko proljeće

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. listopad 2019. 09:57

Zapravo, najvažnija vijest za Dinamo stigla je iz Milana. Ukrajinski Šahtar zabio je Atalanti u sudačkoj nadoknadi i pobijedio te je sad izjednačen s Modrima.

Neki će reći loša vijest, bilo bi bolje da Ukrajinci i Talijani imaju po bod, drugi gledaju na način da je barem Atalanta na nuli uoči dva susreta sa Cityjem pa će Dinamo utoliko lakše do trećeg mjesta u skupini. No, kako god, bio taj Šahtarov gol dobra ili loša vijest, jasno je da Dinamo u dvije utakmice s Ukrajincima igra za europsko proljeće.

Soccer Football - Champions League - Group C - Manchester City v GNK Dinamo Zagreb - Etihad Stadium, Manchester, Britain - October 1, 2019  GNK Dinamo Zagreb coach Nenad Bjelica looks on  Action Images via Reuters/Carl Recine
Action Images via Reuters

U Europskoj ligi ili Ligi prvaka, o tome će se ipak odlučivati u zadnjim kolima.

Dinamo je izgubio na Etihadu, izgubio je bodove, ali nije izgubio gard, nije izgubio vjeru i atmosferu, što bi se moglo dogoditi da je primio pet, šest ili više komada.

Ostali su Modri u svojem, pozitivnom europskom 'modu', ništa se, zapravo, krucijalno nije promijenilo na njihovom putu.

S porazom u Manchesteru ionako se unaprijed računalo, no, pobjeda nad Atalantom i dalje je svjetlost koja otvara put prema još jednom proljeću.

Slična je situacija bila 2015., tada su Modri imali pred sobom dvije utakmice s Olympiacosom za veliki domet, bili su blizu, detalji su odlučili da u tim susretima ne uzmu ni bod, umjesto da ih osvoje četiri ili čak šest.

Linker
22. travanj 2024 15:09