Bjelica
 Boris Kovacev / CROPIX / CROPIX
RIJEČ TRENERA

NAJVEĆA DINAMOVA POBJEDA U POSLJEDNJIH 14 GODINA! BJELICA ODUŠEVLJEN 'Bili smo nepoznanica i sami sebi, ali vjerujem da možemo igrati i bolje od ovog'

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 25. srpanj 2018. 00:59

Već 14 godina Dinamo nikoga u Europi u Zagrebu nije svladao s pet golova razlike, od 6:1 protiv Beverena 2004. Nenad Bjelica je, eto, prekinuo taj niz.

- Što reći nakon 5:0 pobjede protiv odlične momčadi. Bili smo bolji, zaslužili pobjedu. U početku nam je trebalo da se priviknemo na njihov sustav u kojem dosad nisu igrali. To nam je stvaralo probleme, ali nakon prvog gola sve je drugačije izgledalo. Znali smo da ako budemo perfektni u defenzivi, da ćemo biti opasni u napadu. Tako je i bilo. Zadovoljan sam s igrom, rezultatom, borbom, momci su ostavili srce na terenu. I očekujem da će tako biti u svakoj utakmici. Hvala publici, živjela je s momčadi od početka do kraja. Čuo sam puno o lošoj atmosferi, protiv Hapoela sam doživio predivnu - naglasio je Bjelica.

Pohvalio je junaka Mislava Oršića, ali i cijelu momčad.

- Oršić je bio odličan, ali i svi oni drugi dečki koji su mu omogućili da bude takav. Igrali smo s trojicom novih igrača u obrani, koji su osim jedne situacije u prvom dijelu posao odradili savršeno. Hajrović, Budimir, Ademi, Gojak, Olmo, svi oni odradili su velik posao - rekao je Bjelica i podvukao:

- Vjerujem da možemo igrati i bolje od ovog. Bili smo nepoznanica i sami sebi i vama, a sada se samo nadam da ćemo takvi biti i u sljedećim utakmicama. Znali smo da je Hapoel u obrani slabiji i to smo iskoristili. Trebat će se dobro pripremiti za uzvrat, biti na vrhunskom nivou. Bit će vruće, 15.000 ljudi, zatvoreni stadion...

Koliko je za Bjelicu važan ovako uvjerljiv trijumf?

- Za sve u klubu jako je bitna ovakva pobjeda, svima nam je podigla samopouzdanje. Sve je nekako bilo u magli, nakon jedne lošije utakmice odmah su se pojavile sumnje, ali to razumijem. No ja vjerujem u dečke i naš rad i siguran sam da će biti još ovakvih utakmica, a ova pobjeda definitivno nam daje vjetar u leđa - zaključio je Bjelica.

Linker
18. travanj 2024 21:34