Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images
SUDAR DIVOVA U MÜNCHENU

NAJVEĆA OPASNOST ZA REAL MOGLA BI BITI ODBAČENA ZVIJEZDA 'KRALJEVA' 'Osveta? Ma, ne razmišljam o tome, samo želim u finale'

JAMES RODRIGUEZ Kolumbijski ofenzivac je igrač Reala na dvogodišnjoj posudbi u bavarskoj metropoli
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 25. travanj 2018. 13:08

Koliko god James Rodriguez imao lijepih kurtoaznih rečenica za Real, njega su u Madridu tretirali kao hakera koji hoće nekome ukrasti startni broj u ekipi, i Kolumbijac je danas čovjek s najvećim motivom. Zinedine Zidane nije gotivio pomalo rustikalan stil, makar se na Bernabeu zadržao do 2014. do 2017. godine, malo će trenutaka držati masnim slovima zapisano u osobnom spomenaru. Kad su ga novinari pitali - je li gladan osvete, “odigrao“ je diplomata.

- Ne razmišljam o tome. Samo želim pomoći suigračima i dati svoj obol kako bismo putovali u Kijev. Važno mi je jedino da dođemo u finale.

James, koji je na brazilskom Mundijalu iskočio kao ispaljen iz katapulta, iako su njegove noge bile vrijedne i u Portu i u Monacu, međutim ne krije da će mu dvoboji s Realom biti nešto posebno.

- Kako ne, tamo sam ostavio mnogo prijatelja. I bio sam sretan.

U ovo posljednje nismo do kraja sigurni, ali zna zašto što govori...

- Bayern je više nego jednom dokazao da može biti na razini Reala. Samo je bitno da budeno fizički na tom nivou. Iako nas čeka težak posao jer Real nije samo Ronaldo.

Pod Heynckesom ima 34 utakmice, šest golova i 12 asistencija u svim natjecanjima. Nešto je izostao zbog ozljeda, ali niti u Münchenu nema zabetonirano mjesto u prvom sastavu. Prema kraju sezone njegova je rola sve bitnija.

Ofenzivni veznjak, klasična desetka, ljevica, jakog šuta, izvrsnog slobodnjaka i kad se ukaže prilika odličnih škarica, u Reali bi tek s vremena na vrijeme bljesnuo, u dva finale Lige prvaka koje su u njegovo doba osvojili nije odigrao ni minutu. Protiv Atletica 2016. u Milanu je sjedio na klupi.

Kako je odavno lansirana poslovica “Tko će kome, ako ne svoj svome”, Bavarci računaju na njegovu specijalnu inspiraciju. Od Reala su ga uzeli na posudbu dvije godine, za to platili 13 milijuna eura. U Ligi prvaka na njihov konta nije stavio još niti jedan gol. Za Real je zabijao dvaput, prije toga za Portu u tri navrata.

Kako će ga Heynckes tretirati u dvobojima s Madriđanima? U listopadu ga je zatekao zapuštenog poput propalog pjesnika.

- Napravio je veliki korak naprijed. Naši gledatelji su oduševljeni kad ga vide kako igra. On je mašta, on je vrh - hvali ga trener Bayerna.

Koje će “rečenice izgovoriti” Zidaneu? Hoće li biti u stanju da one budu kakve bi htio? Jedna je od većih intrigi gigantskog sraza španjolskog i njemačkog prvaka. Toliko isprepletenih, a tako različitih.

Linker
25. travanj 2024 04:08