Laurence Griffiths/Getty Images
OKRŠAJ U MADRIDU

NAKON PODVIGA O KOJEM JE PRIČAO ČITAVI SVIJET VATRENI PREPUN OPTIMIZMA UOČI UTAKMICE GODINE 'Uvjeren sam da ćemo se vratiti sa širokim osmijehom'

LIVERPOOL Momčad s Anfielda 1. lipnja  očekuje finale Lige prvaka s Tottenhamom
Piše: Miho DobrašinObjavljeno: 23. svibanj 2019. 00:36

Hrvatski nogometni reprezentativac Dejan Lovren, koji će 1. lipnja igrati u Madridu finale Lige prvaka, uvjeren je kako će ondje s Liverpoolom doći do pobjede nad Tottenhamom nakon što je prošle godine bio poražen u finalu u Kijevu od Real Madrida.

- Ove sezone smo dali sve od sebe, bila je to briljantna sezona, posebno na Anfield Roadu, te vjerujem da su navijači uživali. Napose u utakmici protiv Barcelone. Na kraju nam ostaje još jedno finale, a uvjeren sam da ćemo se vratiti sa širokim osmijehom - rekao je 29-godišnji stoper u razgovoru za Liverpoolovu internetsku stranicu.

Liverpool je u polufinalu eliminirao Barcelonu pobjedom od 4:0 nakon što je u gostima bio izgubio sa 0:3. Na madridskom stadionu Wanda Metropolitano igrat će 1. lipnja finale protiv premierligaškog suparnika Tottenhama. Pobijede li, Lovren će osvojiti svoj prvi naslov prvaka Europe, u čemu nije uspio prošle sezone kada je Real Madrid slavio sa 3:1 protiv Liverpoola u finalu u Kijevu.

LIVERPOOL, ENGLAND - MAY 07:  Divock Origi of Liverpool (27) celebrates as he scores his team's fourth goal with Dejan Lovren and team mates during the UEFA Champions League Semi Final second leg match between Liverpool and Barcelona at Anfield on May 07, 2019 in Liverpool, England. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
Clive Brunskill/Getty Images / Getty Images
Dejan Lovren

Samo napredujemo

Bio bi to ujedno prvi ovogodišnji naslov za Liverpool nakon što je u engleskom prvenstvu izgubio u neizvjesnoj utrci s Manchester Cityjem, osvajačem Premier lige sa 98 bodova.

- Ove sezone, s novim igračima, zauzeli smo drugo mjesto u engleskom prvenstvu sa 97 bodova, što je nevjerojatno. I sada ćemo opet igrati finale Lige prvaka. Dakle, definitivno smo kandidati da nešto veliko napravimo i iduće godine. Mi možemo samo napredovati - izjavio je Lovren, koji s Liverpoolom ima ugovor do ljeta 2021. godine. Tottenham je, pak, zauzeo četvrto mjesto u Premier ligi sa 71 bodom.

- Pogledate li posljednje tri sezone, svake godine smo napredovali - dodao je hrvatski stoper.

NEWCASTLE UPON TYNE, ENGLAND - MAY 04: Virgil van Dijk of Liverpool celebrates after scoring his team's first goal during the Premier League match between Newcastle United and Liverpool FC at St. James Park on May 04, 2019 in Newcastle upon Tyne, United Kingdom. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Laurence Griffiths/Getty Images

Čudan osjećaj

Pa ipak, rekao je kako su on i suigrači bili razočarani nakon posljednjeg sučeva zvižduka kada je postalo jasno da niti ove sezone nisu uspjeli osvojiti naslov prvaka Engleske.

- Bila bi laž kada bih rekao da nismo razočarani. Pobijedili smo u posljednjoj utakmici na Anfieldu, no kada smo ušli u svlačionicu osjećaj je bio čudan. Osvojili smo tako puno bodova, čak 97, što je povijesni rezultat gledaju li se bodovi... No, pogledamo li unazad ipak moramo biti zadovoljni - izjavio je.

Lovren je u klubu od 2014. godine, a ove je sezone sudjelovao u 18 utakmica, prilikom kojih je zabio jedan gol, a jednom je asistirao.

- Još uvijek smo mladi, pa svaki dan naučimo nešto novo, a to je je ono bitno. Nadam se da ćemo održati momčad na okupu, no dođu li novi igrači bit će dobrodošli. No, pogledate li kvalitetu, ona je već prilično visoka - rekao je.

Smatra kako je Liverpoolu krenulo kada je na klupu 2015. godine sjeo trener Jürgen Klopp.

- Od kada je Klopp došao, iz godine u godinu smo bili sve bolji. Prošle sezone smo bili prilično dobri, no unatoč brojnim ozljedama bili smo došli do Lige prvaka - zaključio je.

Linker
25. travanj 2024 17:44