Sebastian Widmann/Bongarts/Getty Images
VATRENO KRŠTENJE U LIGI PRVAKA

NASLJEDNIK NIKE KOVAČA ODMAH NAJAVIO PROMJENE, OČEKUJE SE GOLIJADA 'Martinez u obrani, Müller od prve minute..., ma oduševljen sam kakve igrače imamo'

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 06. studeni 2019. 16:16

Dok se još uvijek raspetljava kako je došlo do razlaza između Nike Kovača i Bayerna, u Säbenerstrasse nema previše vremena za analize. Danas ih čeka novi ispit, na Allianz Arenu stiže Olympiacos, a s eventualnom pobjedom osigurali bi plasman u osminu finala, što bi donijelo barem malo mira na Isar.

Hansi Flick jučer je prvi put radio s momčadi koja je nakon teškog poraza u Frankfurtu dobila slobodni ponedjeljak, kako bi malo raščistili glave uoči dvije sljedeće utakmice prije reprezentativne stanke. Nakon Olympiacosa u subotu slijedi najveći njemački derbi, dvoboj s Borussijom (D) također na Allianz Areni. Karl Heinz Rummenigge nije nimalo štedio Kovačeva nasljednika, izrijekom je zatražio obje pobjede.

Dvije odbijenice

Ostvari li to, Flick bi mogao ostati trener do kraja sezone, jer kako sada stvari stoje Bayern će teško doći do željenog rješenja. Naime, jučer su dobili dvije odbijenice, jedna je stigla iz Amsterdama, a druga iz Pariza. Prvo ih je odbio Erik ten Hag, trener Ajaxa, koji je već bio dijelom Bayerna od 2013. do 2015. vodio je drugu momčad bavarskog velikana. Drugi je pak Thomas Tuchel, strateg PSG.

- Nisam zainteresiran jer sam trener PSG-a i uopće ne razmišljam o drugog klubu - rekao je 46-godišnji Nijemac, vjerojatno si zatvorivši vrata Bayerna.

Nije ovo prvi put da ih Tuchel odbio, napravio je to i prije 18 mjeseci, tada je bio prvi izbor Bavaraca, na kraju su izabrali Niku Kovača. Za razliku od Tuchela, Ten Hag bi se na kraju mogao vratiti u Bayern, ali tek sljedeće sezone, jer 49-godišnjak želi završiti posao s Ajaxom.

- Bayern je fantastičan klub, uživao sam radeći tamo. Zauvijek će mi ostati u srcu, ali trenutačno sam u Ajaxu i koncentriran sam samo na njih - rekao je Ten Hag ne želeći potvrditi da su ga zvali iz Münchena.

- To uopće ne želim komentirati.

Iz njegovih se riječi može iščitati da je zainteresiran za dolazak, ali čini se da je ugovor s Kopljanicima ipak previsoka prepreka u ovom trenutku. U međuvremenu se oglasio i predsjednik na odlasku Uli Hoeness.

- Klub sada u miru mora potražiti rješenje. Rastanak s Kovačem odrađen je vrhunski, uz uzajamno uvažanje. Nema nikakvog prljavog rublja, baš sam se danas s njime čuo. Imam osjećaj da mu je pao težak kamen s ramena - rekao je Hoeness i nastavio.

Potreban mir

- Sada nam je potreban mir kako bismo odradili ove dvije utakmice, a do dvoboja u Düsseldorfu 23. studenoga imat ćemo konačno rješenje na klupi za ovu sezonu - dodao je 67-godišnjak.

Dok se to ne riješi, glavni i odgovorni je Hansi Flick, čovjek koji je posljednji put samostalno vodio neki klub 2005. godine. Od tada je bio pomoćnik Löwu u reprezentaciji, a potom i direktor Elfa, te naposljetku Hoffenheima. U srpnju ove godine involviran je u stručni stožer Bayerna.

- U nedjelju sam večerao sa suprugom kada me je nazvao Salihamidžić i objasnio što je posrijedi, odmah sam došao u klubu i dogovorili smo se. S braćom Kovač sam imao dobar odnos, Niko je uvijek iskren i otvoren, mnogima je bilo teško kada su se opraštali s njime - rekao je Flick koji se osvrnuo i na današnji dvoboj.

- Sada gledamo u budućnost, usredotočeni smo na Olympiacos, od momčadi očekujem pozitivnu reakciju. Martinez će igrati u obrani, a i Müller će započeti od prve minute. Neke ćemo stvari probati promijeniti, oduševljen sam kakve igrače imamo, samo to oni moraju pokazati na terenu - zaključio je Flick.

Inače Bayern je do sada odigrao 12 utakmica protiv grčkih klubova, ostvario je 10 pobjeda i dva remija, a protiv momčadi iz Pireja dobili su svih pet utakmica, zabivši na svakoj tri i više pogodaka...

REAL - GALATASARAY

U četvrtom kolu najelitnijeg europskog natjecanja, Lige prvaka, snage će na Santiago Bernabeuu odmjeriti Real Madrid i Galatasaray. Madriđani moraju tražiti sva tri boda pred domaćom publikom kako bi bi potvrdili drugu poziciju u skupini A nakon blijedog učinka u dosadašnjem dijelu natjecanja. Sedmerostruki europski prvaci trenutačno zaostaju pet bodova za vodećim PSG-om koji je na maksimalnom učinku, dok izabranici Zinedinea Zidana tursku momčad dočekuju s po jednim porazom, remijem i pobjedom. Jedini turski predstavnik protiv Kraljeva će morati ići na sve ili ništa s obzirom da nemaju što izgubiti - trenutačno drže začelje tablice sa svega jednim osvojenim bodom. Iz stožeru španjolskog prvoligaša utakmicu su najavili Zidane i branič Marcelo.

- Svjesni smo da nas očekuje izrazito teška utakmica. Moramo tražiti pobjedu. Jedva čekamo istrčati na Bernabeuu, jako smo motivirani. Bit će teško, ali volimo ovakve utakmice. Mnogi nogometaši žele sudjelovati upravo u ovakvom tipu utakmica. Moramo pobjediti kako bi bili što bliže vrhu, dat ćemo sebe kako bi prošli u drugi krug. O utakmici protiv Galatasaraya razmišljamo kao o finalu - izjavio je 31-godišnji Brazilac.

- Ova utakmica za nas predstavlja izazov, ali i užitak. Sretni smo što igramo kod kuće, pred našim navijačima. Želimo odigrati kvalitetnu utakmicu, svjesni smo da će biti teško jer se radi o utakmici Lige prvaka, rekao je francuski stručnjak.

Gareth Bale nije se našao na popisu igrača koji će konkurirati za nastup protiv Galatasaraya zbog ozljede.

- Želimo da našim igračima dati udobnost, a Bale trenutačno nije u mogućnosti igrati normalno - objasnio je Zidane.

Linker
25. travanj 2024 13:10