- AFP
VELIKA POBJEDA

NAVIJAČI PRED STADIONOM SLAVE VELIKI PREOKRET, PSG JE U ČETVRTFINALU Čudesni Neymar zabio jedan od najvažnijih golova sezone pa provocirao Haalanda!

Nogometaši PSG-a izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom susretu osmine finala na praznom Parku prinčeva pobijedili Borussiju Dortmund sa 2-0 i tako nadoknadili poraz 1-2 iz prve utakmice.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. ožujak 2020. 23:57

PSG - BORUSSIA DORTMUND 2:0 (Neymar 28', Bernat 45+1)

PARIZ Stadion Park Prinčeva. Bez gledatelja. Sudac: Anthony Taylor (Engleska).

PSG (4-4-2): Navas - Kehrer, Marquinhos, Kimpembe, Bernat - Di Maria (od 79. Kurzawa), Gueye, Paredes (od 90. Kouassi), Neymar - Cavani, Sarabia (od 64. Mbappe). TRENER: Thomas Tuchel.

BORUSSIA (3-4-3): Bürki - Piszczek, Hummels, Zagadou - Hakimi (od 87. Götze), Can, Witsel (od 71. Reyna), Guerreiro - T. Hazard (od 69. Brandt), Haaland, Sancho. TRENER: Lucien Favre.

Crveni karton: Can (89)

Igrač utakmice: Angel di Maria.

Prva utakmica: Borussia (D) - PSG 2:1

Konačno je PSG prošao osminu finala nakon tri uzastopna ispadanja od Barcelone, Reala i Manchester Uniteda. Borussia je jalovo stiskala u drugom poluvremenu, domaćin je zrelo obranio prednost stečenu u prvom dijelu.

PSG je na visokoj razini odigrao prvo poluvrijeme, Cavani je mogao zabiti i prije nego što je to učinio Neymar. Njegov je šut golman obranio, da bi u 28. minuti morao po loptu u mrežu.

Neymar je zabio na način koji mu nije svojstven. Di Maria je izveo korner, a Brazil utrčao sa pet metara i glavom pucao kraj skamenjene obrane Crno-žutih pa slavljem provocirao prvu zvijezdu Borussije i dvostrukog strijelca iz prve utakmice Erlinga Haalanda.

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Sarabio je poslao nisku loptu pred vrata gdje je Bernat malo, ali dovoljno ljevicom usmjerava u golmanov desni donji kut.

Screenshot

Di Maria je bio igrač utakmice, imao je prste i u drugom pogotku, on je davao opasne lopte, njegov je bio pas i za šansu Cavanija. I pucao je, kao jednom atraktivno iz slobodnjaka, no zbog prigovora je dobio i žuti karton kad je već bio zamijenjen te će morati propustiti sljedeću utakmicu.

Kod Borussije je poduzetan bio Jadon Sancho, no Keylor Navas lako je zaustavio sve njegove prijetnje. U nastavku je tražila pogodak za produžetke, ostao je to samo san jer nisu uspjeli na pravi način ugroziti Navasa. Gosti su imali 11 udaraca, ali tek dva u okvir gola. Jednom je pokušao Brandt, čiji je šut odsjeo na gornjoj strani mreže jer je blokiran, u nekoliko navrata pleli su mrežu da si namjeste šansu, ali od toga nije bilo ništa.

Utakmica na praznom Parku prinčeva obilježena je neobičnim ambijent za taj kultni stadion, u uvertiri malom dramom Kylliana Mbappea koji je zbog grlobolje i temperature testiran na koronavirus, ali je bio negativan i ušao u igru u drugom poluvremenu, na kraju i golemom nervozom uslijed koje su domaćim igračima pljuštali žuti karton, a kod Borussije Emre Can je isključen nakon starta na Neymara. Što je i pokrenulo lavinu.

Je li PSG oslobođen prokletstva da ispada na prvoj stepenici elitnog natjecanja? Barcelona i Manchester Unitred preokretali su mu kad se činilo da ne može ispasti, sad je on nadoknadio zaostatak. Iako navijači nisu smjeli biti na stadionu, stotine su se okupile ispred njega i slavile.

- Unatoč činjenici da smo igrali bez gledatelja bili smo jaki i taj mentalitet moramo zadržati. Taj duh, karakter i kvalitetu treba pokazivati i dalje. Vidjeli smo navijače prije utakmice, čuli smo ih za vrijeme igre, to je nečuveno, to nikad nisam doživio. Upravo u nevolji vidimo vrijednost i strast nogometa. Zato smo ovdje, da igramo iz ljubavi, za svoje obitelji i za navijače - prokomentirao je stoper PSG-a Brazilac Marquinhos.

Borussia ima mladu momčad. Često ostaje nedorečena, tako je bilo i ovaj put. Nije to bila briljantna igra PSG-a koja bi najavljivala najveće djela, međutim možda se pobjedom pojačati samopouzdanje i pokazati da ova ekipa može znatno više. Da nije samo dominantna u Francuskoj nego kadra ući u u europski vrh. Pitanje je, doduše, kakva će i kad biti završnica Lige prvaka. Kao i hoće li u Parizu imati podršku gledatelja.

Linker
20. travanj 2024 13:06