REUTERS
JEDAN OD PRESUDNIH POTEZA

NAVIJAČI REALA SE SJETILI BLAMAŽE KOJA JE MOŽDA BILA PRESUDNA ZA ISPADANJE IZ LIGE PRVAKA! 'To je jedan od najidiotskijih poteza u novoj povijesti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. ožujak 2019. 09:08

Sergio Ramos dugo će pamtiti utakmicu osmine finala protiv Ajaxa koju su Nizozemci pobijedili s 4:1 i time se plasirali u četvrtfinale Lige prvaka. Kapetan Reala utakmicu je odgledao s tribina, a za to je isključivi krivac - on sam.

Naime, Ramos je odlučio 'očistiti' se od kartona pa je u prvome susretu s Ajaxom namjerno skrivio prekršaj za opomenu za što ga je UEFA oštro sankcionirala suspenzijom na čak dvije utakmice zbog hotimično zarađenog žutog kartona.

"Ramos je suspendiran na dvije utakmice zbog namjerno zasluženog žutog kartona", stoji u UEFA-inom priopćenju.

Ramos je spomenuti karton zaslužio grubim startom u završnici susreta na Kaspera Dolberga, a kasnije je u miks zoni priznao: 'Lagao bih kada bih rekao da ga nisam isforsirao'.

Nakon poraza od Ajaxa na društvenim su mrežama španjolskog braniča žestoko ismijali zbog takvoga poteza:

"Taj dobrovoljni žuti karton mogao bi biti jedan od najidiotskijih poteza u modernome nogometu"; "Dobro da je Sergio Ramos 'taktički' isprovocirao taj drugi žuti karton uoči ove 'nevažne' utakmice"; "Tko se sada ne smije činjenici da je Ramos sve ovo večeras napravio namjerno i ostavio momčad na cjedilu?", samo su neki od desetaka vrlo sličnih komentara koji sugeriraju da je izostanak Ramosa bio namjeran, ali i jedan od glavnih razloga za sinoćnjih 4:1.

Real Madrid je ovim porazom u potpunosti ostao bez mogućnosti za bilo kakav trofej ove sezone. Uz dva poraza od Barcelone prošloga tjedna, ovaj je debakl ukazao na brojne minuse madridske momčadi te naglasio ono na što se u kuloarima odavno nameće kao nužnost - potpuni remont 'kraljevske' momčadi.

Linker
26. travanj 2024 18:27