Gundogan
 Reuters/Matthew Childs / MATTHEW CHILDS Action Images via Reuters
NIJEMAC ODUŠEVLJEN

'NE ZNAM PREVIŠE O DINAMU, ALI SU ME IMPRESIONIRALI': ZVIJEZDA MANCHESTER CITYJA NAHVALILA MODRE 'I sutra očekujem tešku utakmicu...'

Piše: HinaObjavljeno: 10. prosinac 2019. 21:10

Dinamo me impresionirao u prvom kolu protiv Atalante. Ne samo rezultatom već i igrom, a sutra očekujem tešku utakmicu", kazao je vezni igrač Manchester Cityja Nijemac Ilkay Gundogan na posljednjoj konferenciji za medije uoči sutrašnjeg maksimirskog ogleda "modrih" i "građana".

"Ne znam previše o Dinamu u hrvatskom prvenstvu, ali kada sam vidio kako su igrali protiv Atalante bio sam impresioniran. Ne samo rezultatom, već i igrom. I protiv nas su pokazali koliko su kvalitetan suparnik. Bio je to težak ispit, neizvjesna utakmica, a sutra očekujem još težu utakmicu," kazao je 29-godišnji Nijemac.

Premda City u posljednje vrijeme 'kašljuca' i u prvenstvu zaostaje već 14 bodova za Liverpoolom, Gundogan je uvjeren kako engleski prvak ove sezone može postati i europski prvak.

"Vjerujem da možemo do europskog naslova. Liga prvaka je teško natjecanje, posebno kada krene faza na ispadanje, međutim, vjerujem kako možemo do kraja."

Soccer Football - Champions League - Manchester City Press Conference - Stadion Maksimir, Zagreb, Croatia - December 10, 2019   Manchester City's Ilkay Gundogan during the press conference   Action Images via Reuters/Matthew Childs
Reuters/Matthew Childs / MATTHEW CHILDS Action Images via Reuters
Gundogan

Gundogan, koji je u City stigao 2016. iz Borussije Dortmund, smatra kako će City u srijedu igrati maksimalno, bez obzira što je već osigurao prvo mjesto u skupini.

"Dobro je što smo se već plasirali dalje, ali imamo i odgovornost prema sebi i našim navijačima. Imamo kvalitetnu momčad i želimo pobjedu," poručio je Gundogan.

U posljednjih nekoliko tjedana rezultata Cityja su u padu. Međutim, Gundogan smatra kako je to normalno.

"Nije to ništa neobično nakon dvije sjajne sezone. To je nogomet, tako je i u životu. Izazov je biti na vrhu i igrati vrhunski u svakoj sezoni. Moramo preuzeti odgovornost i zaigrati bolje i vratiti se na nivo na kojem smo bili."

Gundogan je naglasio kako je atmosfera u svlačionici sjajna i kako je utakmica protiv Dinama nova prilika za dokazivanje.

"Naravno, da samopouzdanje pada kada ne igraš najbolje. Međutim, psihički smo jaki i sutra je ispred nas novi izazov. Situacija u svlačionici je super i sutrašnja utakmica je nova prilika za dokazivanje," zaključio je.

Linker
25. travanj 2024 14:41