Real Madrid - PSG
 Denis Doyle/Getty Images / Getty Images
SPEKTAKL NA BERNABEU

NEKE BI DJEVOJKE NA DAN ZALJUBLJENIH MOGLE OSTATI SAME, A ZA TO POSTOJI VRLO DOBAR RAZLOG Bit će to finale prije finala i sudar od 1,4 milijarde eura

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. prosinac 2017. 10:05

Finale prije finala, Sudar svjetova, Ronaldo protiv svog nasljednika Mbappea... To su samo neki naslovi koji su zagušili eter nakon ždrijeba osmine finala Lige prvaka, koji je spojio kuglice Real Madrida i PSG-a, Modrića i Kovačića čeka veliko iskušenje. Eto, zašto je važno biti prvi u skupini, Madriđani bi mogli žaliti za nekim bodovima, jer, bit će aktualni europski prvak doista na velikom iskušenju.

Veliki dvoboj, koji su mnogi predviđali kao moguće finale, kao šlag sezone, odigrat će se mnogo ranije, s prvim visibabama. I zasjeniti sve ostale susrete, među kojima ipak strši obračun Chesleaja i Barcelone, ali i on je ipak ‘druga liga’ u odnosu na ono što se sprema na Santiago Bernabeuu i Parku prinčeva.

- Moramo pokazati naš karakter, taktičke vještine i talent - rekao je odmah nakon ždrijeba trener PSG-a Unai Emery pokazujući time da i on osjeća kako bi to mogla biti sezona Parižana, oni su u naletu, Real stagnira, definitivno, taj će dvoboj puno reći o konačnim ambicijama Neymara, Mbappea i društva.

Jesu li ili nisu spremni za najveći doseg? Ima još nešto, Real nikad nije slavio na Parku prinčeva, taj stadion kao da je ‘uklet’ za Madriđane. Triput je Real Madrid igrao na njemu, dvaput izvukao remi, ali jedan remi nije bio dovoljan za prolaz, jer je u prvom susretu PSG slavio u Madridu. Bilo je to u četvrtfinalu Kupa kupova 1993/94., a i godinu dana ranije Real je iz Europe ispao od PSG-a. Na Bernabeuu je u Kupu UEFA slavio 3:1, u uzvratu je bilo 4:1. A nikad PSG nije bio jak i moćan kao danas.

- Mislim da su se ždrijebu najviše razveselili njihovi suparnici, klubovi koji se nadaju da mogu otići do kraja. Riješiti se jedne od ove dvije momčadi tako rano, veliki im je dobitak. Ipak, šteta, bilo bi ljepše da se sučele u nekoj kasnijoj fazi, čak i u finalu - komentira Nenad Bjelica, koji je upravo Real Madrid i Paris SG vidio kao glavne favorite za naslov.

Lakši put

- Uz njih za mene su favoriti i Chelsea i Barca, koji će se također naći u ovoj fazi te dakako odlični City, koji ipak ima lakši put do iduće runde. Dakle, tko prođe u ova dva dvoboja, taj ima velike izglede doći do kraja. Ipak, još uvijek vidim Real i Barcu kao glavne favorite za krunu, iako, izgledi za prolaz su podjednaki, svašta se tu može dogoditi.

PSG je znači sazrio za veliki skalp?

- Mislim da jest, da ima kompletnu momčad, a ova trojica naprijed su najviša klasa. Lani možda PSG nije bio zreo za iskorak kad je ispao od Barcelone, no ove sezone je još razina više i bit će to strašna borba. Prednost je Parižana što su njegovi igrači gladniji od Realovih, to se vidi, Madriđani su sad u krizi, ali do veljače se još svašta može dogoditi. Pogotovo ako Real potpuno zaostane u borbi za naslovom prvaka, sve će snage usmjeriti na Ligu prvaka. Također, do tada se može dosta toga promijeniti i u odnosu Barcelone i Chelseaja, ako Messi bude u formi Katalonci su favoriti, ali, ako ne bude... Sve će ovisiti o trenutačnoj formi i nadahnuću, u oba dvoboja.

ldealan scenarij

Spomenimo da Barcelona nije pobijedila Chelsea u posljednjih sedam utakmica, zadnji put je slavila na Stamford Bridgeu u veljači 2006. (1:2) upravo u osmini finala, kad je na kraju stigla i do trofeja. Ne sumnjamo da u Barceloni maštaju o istom scenariju.

Zlatko Vujović bivši je igrač PSG-a, ali ipak u megadvoboju Parižana i Madriđana tipuje na Real.

- Šanse su 60:40 za Real! Nisam dobar prognozer bio dosad, ali mislim da je Real ipak kompletnija momčad, bolje balansirana i iskusnija u ovakvim utakmicama. PSG je pokazao da je sjajan ove sezone, igra odlično, međutim, još mora pojesti kruha da bi bio Real. Ronaldo i društvo možda i ne blistaju u prvenstvu, ali Liga prvaka je nešto drugo, koncentrirat će se na to natjecanje i, mislim, proći dalje - tvrdi Vujović.

Luka Modrić i Mateo Kovačić imat će, kako god, najtežu prepreku, no ni ostalim našima neće biti lako. Mitrovića i vjerojatno Vidu očekuje sraz s Bayernom, Mandžukić i Pjaca sa svojim će Juventusom pokušati zaustaviti zahuktali Tottenham, dok će Lovrenov Liverpool, barem papirnato, imati najjednostavniji put do četvrtfinala. Kažemo, papirnato, jer suparnik je nepredvidljivi Porto.

Linker
21. travanj 2024 18:37