Goran Mehkek / CROPIX
UVIJEK OPTIMIST

'NEMOJTE RAZMIŠLJATI TAKO DEFETISTIČKI!' Bjelica uoči polaska za Milano: 'Vjerujem da će se nakon San Sira slaviti još jedno europsko proljeće'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. studeni 2019. 23:16

Protiv Šahtara je Dinamo na maksimirskom travnjaku primio dva pogotka u sudačkoj nadoknadi, onaj posljednji za poravnanje iz jedanaesterca.Modri su bili bolji tijekom cijelog dvoboja. S Hajdukom je primljen pogodak u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, opet iz jedanaesterca. Bjeličina momčad promašila je ogroman broj prilika i bila totalno dominantna nad Hajdukom.

Treba biti optimist

Prije puta u Milano, na krucijalno važnu utakmicu s Atalantom, treneru Nenadu Bjelici postavili smo pitanje: Je li Dinamo napustila sreća?

- Ne treba razmišljati tako defetistički! Treba biti optimist. Najvažnije je da momčad dobro izgleda na travnjaku. Unatoč tome što se približava kraj prvog dijela sezone, gladna je uspjeha, pobjeda. Splet okolnosti je razlog što nismo pobijedili u te dvije utakmice. Ali da, po svemu smo zaslužili pobjedu u obje. Međutim, sve su to situacije koje te naprave jačim. Tjeraju te na još jači rad, u tebi bude još jače motive - kazao nam je trener Modrih.

Zagreb, 061119. 
Stadion Maksimir.
Utakmica 4. kola Lige prvaka, GNK Dinamo - FC Sahtar. 
Na fotografiji: Nenad Bjelica.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX

Znate kako se kaže, negdje ti sreća uzme, negdje vrati... Ako postoji neka svevišnja pravda, onda bi bilo idealno da se sreća vrati protiv Atalante. Hoće li se to dogoditi?

- Vjerujem da će nam se vratiti kad bude trebalo! Ne znam kad će to biti, ali vjerujem da hoće. Kako je to često u nogometu, treba naporno raditi, biti optimist i vjerovati da će sljedeća utakmica s Atalantom biti rezultatski bolja. Imali smo mi puno dobrih utakmica na najvišoj razini, prvu protiv Atalante, protiv Šahtara, Ferencvarosa, Rosenborga... Naravno, teško je držati ritam vrhunske izvedbe svih devedeset minuta, ali moram biti zadovoljan. Pa sad prije Hajduka nismo imali uopće momčad na okupu, skupili smo se tek u četvrtak, neki dečki su igrali više u svojim reprezentacijama, neki manje, neki su trenirali više, drugi manje... Uvijek treba vremena dečkima da se vrate u klupsku normalu. Te utakmice nakon reprezentativne stanke uvijek su teške.

Znaju nas

Modri u Milano putuju u ponedjeljak ujutro. Jučer su odradili trening regeneracijskog karaktera, danas će se raditi na taktičkom planu.

- Atalanta? Vidite, mi se sad poznajemo bolje. Atalanta zna nas, mi znamo njih. Osim naše, vidjeli smo još mnogo njihovih utakmica ove sezone. Vjerujem da neće biti nekih velikih iznenađenja. Uglavnom, idemo hrabro po pobjedu, pa što bude!

U onoj prvoj maksimirskoj utakmici Modri su slomili Atalantu, jednostavno su briljirali u pobjedi od 4:0. Može li se u Milanu ponoviti onakva utakmica, onakva igra?

- Treba pokušati ponoviti isto zalaganje, istu želju za pobjedom! Onda će i igra biti na razini koja se očekuje od Dinama. U dobroj smo formi, u dobrom smo nizu. Nema razloga da ne ponovimo onako dobru utakmicu koju smo već odigrali s njima.

Slavit će se

Pitali smo Bjelicu kakav ga osjećaj obuzima pred ogled s Atalantom? Hoće li se Dinamo iz Milana vratiti s još jednim veličanstvenim uspjehom, hoće li se slaviti još jedno europsko proljeće?

- Vjerujem da hoće!

Hoće li Dinamo na Atalantu u Milanu jurnuti onako žestoko kao u Maksimiru ili će na gostovanju opak igrati nešto drukčije?

- Vidjet ćemo, pa ne moram baš sve otkrivati. Moramo ih ipak pokušati iznenaditi u nekim stvarima.

Linker
05. svibanj 2024 13:07