REUTERS
NESREĆA NA NESREĆU

NENAD BJELICA U VELIKIM PROBLEMIMA UOČI UTAKMICE GODINE PROTIV CITYJA Već nedostaje pola obrane, a sada bi mogao otpasti još jedan ključni igrač

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. prosinac 2019. 11:55

Nesreća nikad ne dolazi sama, a slično je i s dobrom vijesti. Nju obično uvijek prati neka loša. Dakle, svi koji su bili ozlijeđeni, izuzevši, naravno, Andrića, Kulenovića i Leškovića, bit će spremni za utakmicu za s Manchester Cityjem. To je ta dobra vijest, koja uključuje i Arijana Ademija. Kapetan će, nema sumnje, u zadnjem kolu Lige prvaka biti na terenu i predvoditi momčad na putu do velikog pothvata. Međutim, na listi ozlijeđenih nalazi se jedno novo ime.

- Marin Leovac upitan je za utakmicu. U utakmici protiv Hajduka ozlijedio je rebro, ali sve je izgledalo bezazleno. No, onda je neki dan na trening opet stradao na istom mjestu, opet ga je presjeklo i u ovom trenutku ne znamo hoće li biti spreman do Manchester Cityja - rekao nam je Nenad Bjelica.

Drugačije tenzije

Priznao je da bi neigranje Leovca donijelo nove probleme u planiranje momčadi za City.

- Naravno, ako nemaš na raspolaganju tri stopera, pa onda još i lijevog beka, da to nije idealna situacija. Ali ako Leovac ne bude mogao igrati, naći ćemo neko rješenje.

Milano, Italija, 261119. 
Stadion Giuseppe Meazza.
Utakmica 5. kola Lige prvaka, Atalanta - Dinamo.
Na fotografiji: Luis Muriel, Marin Leovac.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Jer, što je problem? Ako je Bjelica planirao da će stopera igrati Moubandje, kad nema Theophile-Catherinea i Perića, sad bi Moubandje mogao na svoju prirodnu poziciju lijevog beka. Što onda “tjera” Ademija iz sredine u zadnju liniju ili će morati zaigrati mladi Gvardiol. Ili, što je također opcija, da na lijevom boku zaigra Mario Šitum. Kako god, potencijalni izostanak Marina Leovca donio bi nove nužne pretumbacije. No, do srijede ipak još ima vremena, iako čujemo da Leovca rebro jako boli, da mora na dodatne preglede da se vidi je li štogod (na)puknulo. Ako jest, onda bi Leovac otpao za tu utakmicu.

Inače, Modri u petak igraju protiv Varaždina (18 sati), a to je trebala biti utakmica u kojoj bi Bjelica mogao još isprobati neke varijante zadnje linije za City, no s obzirom na aktualne okolnosti, pitanje je koliko će toga moći iskušati.

Varaždinci su u prvoj četvrtini prvenstva nanijeli Modrima dosta boli, iznenađujuće ih svladali na svom travnjaku i poremetili im “bioritam”. Nakon te utakmice Bjelica je odustao od puno rotiranja u HNL-u pa su i prve maksimirske violine odigrale dosta ligaških minuta. Dakle, po tri boda bez kalkulacija u petak, a onda City. Koji je u čudnoj rezultatskoj fazi. Malo kiksa, pa onda pobijedi kod Burnleyja 4:1 u punom sastavu. Sad igra još s Manchester Unitedom.

Marco Luzzani/Getty Images
Marco Luzzani Getty Images

Kako će sve to djelovati na momčad koja će istrčati u Maksimiru, hoće li Guardiola kombinirati igrače, ili će ipak poslati najbolje? Misle li oni više na Premiership ili će dati i sve od sebe u Ligi prvaka? Pitanja su to o kojima raspravljaju navijači zadnjih dana, a na koje, dakako, ni Bjelica zasad nema odgovore.

- Nisam pogledao još ni utakmicu s Burnleyjem, vidio sam rezultat, a u Zagrebu očekujem jednu jaku momčad, tko god istrčao. A ne bih taj susret uspoređivao s ovima u Premiershipu, drugačije su tenzije, tamo City ipak ganja naslov prvaka i pokušava uloviti Liverpool, a u Ligi prvaka je već osigurao prvo mjesto i prolaz. Tako da ništa ne mora značiti ni tih 4:1, ni utakmica s Unitedom, ni sastav koji će Guardiola izvesti protiv nas. Uglavnom, vjerujem da ćemo mi biti spremni - rekao je Bjelica.

Linker
24. travanj 2024 13:04