Foto: Damir Krajac / CROPIX
SAVJET OD ZEKIĆA

NENAD BJELICA UOČI EUROPSKOG IZAZOVA O IGRAČU KOJI JE ODUŠEVIO NA STARTU SEZONE I NOVOM POJAČANJU 'Izmislio sam ga, ja uvijek izmislim nekoga...'

NENAD BJELICA Trener Modrih se nakon utakmice lige s Lokomotivom i pripremne s Dubravom posvetio Gruzijcima
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. srpanj 2019. 01:01

Nakon jučerašnje utakmice s Dubravom, porazgovarali smo s trenerom Dinama Nenadom Bjelicom. Približava se prvi europski nastup Modrih, to je sad u prvom planu. Momčad u ponedjeljak u 10 sati iz Zračne luke Franjo Tuđman putuje u Tbilisi. Ipak, Bjelicu smo prvo pitali kako je vidio prvu utakmicu svog pojačanja, Francoisa Moubandjea u plavom dresu.

- On je vrlo kvalitetan igrač. Tek je tri-četiri dana u treningu, polako ga doziramo. Ne samo na ovoj prijateljskoj utakmici, već je i svih ovih dana pokazao da je momčadski igrač. Uklopio se jako dobro. Iznimno je simpatičan, veseo čovjek. Svi dečki su ga jako dobro prihvatili, a njegovo nogometno znanje nije uopće upitno - kazao je Bjelica o švicarskom reprezentativcu.

Nakon uspješnog prvenstvenog starta s Lokomotivom i dobre igre, sav fokus je usmjeren prema Gruziji i prvoj utakmici sa Saburtalom.

- Nisam još definitivno odlučio tko će putovati u Tbilisi, ali sigurno na put neće Zagorac, Theophile, Dilaver, Moharrami, Andrić, Moubandje i Olmo. Andrić je iskrenuo gležanj, te će imati stanku od sedam dana. Svi ostali mogu biti u konkurenciji.

Posebno nas je zanimalo stanje Danijela Zagorca koji je stradao na treningu, dobio je snažan udarac u genitalije. Jer o njegovu oporavku ovisi i kad će Dominik Livaković put Montpelliera.

- Kod kuće je, jadan... Ne smije se micati iz kreveta, mora strogo mirovati. Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija sljedećih dana. Dobio je nezgodan udarac, nadam se da će sve biti u redu.

Pitali smo ga je li se čuo s trenerom Šerifa Zoranom Zekićem? Ako je netko možda propustio, upravo je Dinamov suparnik Saburtalo izbacio momčad iz Tiraspola.

- Nisam htio s njim razgovarati prije utakmice s Lokomotivom jer je sav fokus bio usmjeren na početak prvenstva. Danas ću se čuti s njim. Imamo već potrebne informacije, imamo i analizu utakmica Saburtala protiv Šerifa. Zekić se ponudio da nam da sve potrebne informacije, naravno da ću to iskoristiti. Mi smo isto pogledali obje utakmice. Saburtalo je vrlo hitra momčad, imaju dobre igrače na bokovima, na bekovima i krilima. Mlada su i potentna momčad, crnogorski centarfor Rolović je dobar. Vrlo su stabilni. Mi moramo igrati na našoj najboljoj razini, a onda vjerujem da ćemo pobijediti.

Pitali smo Bjelicu je li Gzira svojevrsno upozorenje za Dinamo?

- Ne razmišljamo o tome, razmišljamo samo o sebi. Zaista rijetko kad previše razmišljamo o našem suparniku. Uvijek zahtijevam od svojih igrača da daju sve od sebe. Nije Gzira jedino upozorenje! Bilo je mnogo utakmica u posljednjih tri-četiri mjeseca s velikim preokretima. I to na mnogo višim razinama, onim Liverpoola i Barcelone, Ajaxa i Tottenhama. Nogomet je nepredvidiv, u svakoj utakmici morate biti fokusirani do zadnje sekunde. Ako niste, onda imate problem.

Modri će protiv Saburtala vjerojatno početi u sastavu koji je startao protiv Lokomotive. Bjelica nema razloga za bilo kakve promjene u sastavu, ta momčad djeluje jako dobro. Ipak, jedan igrač je posebno u dobroj formi. Radi se o Poljaku Damianu Kadzioru koji je s bočne pozicije preseljen u sredinu vezne linije.

- Izmislio sam ga, ha-ha... Ja uvijek izmislim nekoga... Prošle sezone sam izmislio Rrahmanija ne lijevom beku. No dobro, on je u Poljskoj puno puta igrao na toj poziciji. Kadzior nije klasični krilni napadač. On nema brzinu za krilo. Međutim, ima jako dobar centaršut, zato ga koristimo na krilu. U sredini je vrlo čvrst na lopti, dobro igra. Ono što imponira kod njega je njegova glad za pogotkom. Uvijek na toj poziciji nešto namjesti ili zabije. Damian može poslužiti u toj poziciji, ali tu imamo zaista veliku konkurenciju. Tu su Moro, Majer, Gojak, Olmo će se vratiti... Bit će jako puno utakmica, na nekima ćemo ga koristiti na krilu, na nekima u sredini - kazao je Bjelica.

Kad se radi o Moubandjeu i Olmu, oni na rasporedu imaju jedan mikrociklus, Bjelica drži da bi obojica mogla biti na raspolaganju za uzvrat s Gruzijcima.

Linker
20. travanj 2024 07:39