CROPIX
RIJEČ TRENERA

NENAD BJELICA ZADOVOLJAN ODRAĐENIM U ŠVICARSKOJ, ALI OPREZAN UOČI UZVRATA NA MAKSIMIRU 'Nadam se punim tribinama, čeka nas težak posao'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. kolovoz 2018. 01:13

U prvom susretu završne runde kvalifikacija za plasman u Ligu prvaka Dinamo je u Bernu odigrao 1-1 protiv švicarskog prvaka Young Boysa i odluka o putniku u elitno natjecanje 'Starog kontinenta' past će 28. kolovoza na stadionu Maksimir.

Švicarski prvak je poveo u 2. minuti golom Kevina Mbabua, a izjednačio je Mislav Oršić u 40. minuti.

Uzvratni susret je 28. kolovoza na stadionu Maksimir. Plasmanom u natjecanje po skupinama Dinamo bi zaradio 15 milijuna i 250 tisuća eura, pobjeda u Ligi prvaka nagrađuje se s 2,7 milijuna eura, dok remi u skupini vrijedi 900.000 eura.

Dinamo je do sada šest puta igrao u LP, a sada lovi treći plasman u elitu u zadnje četiri sezone. Momčad iz Berna nikada nije igrala u Ligi prvaka. Ovo im je šesti pokušaj, no do sada su svaki put zapeli u kvalifikacijama. Tri puta su padali na zadnjoj prepreci. Lani od moskovskog CSKA, sezonu prije toga od Borussia Monchengladbach, a 2010. od Tottenhama.

Nakon utakmice svoje mišljenje iznio je i glavni strateg Modrih Nenad Bjelica.

- Odradili smo tih prvih 90 minuta. Prvo poluvrijeme je bilo nešto slabije, drugo malo bolje. Šteta što nismo iskoristili tri-četiri prilike koje smo imali, ali kada se ukupno pogleda moram reći da su oni bili malo bolji. Nadam se punim maksimirskim tribinama i da ćemo na kraju izboriti Ligu prvaka.

Koliko vas je šokirao rani pogodak?

- I u Izraelu je bila slična situacija, ali onda smo se pribrali u nastavku i obavili u konačnici dobar posao. Ali, moram reći, ova momčad ima karakter. Mi smo prema tome i birali ove igrače, koji imaju karakter.

Munjevita kontra?

- Odigrali smo dosta školskih kontri, ali one nisu završile pogotkom, znali smo da tu leži naša najveća šasna. Zadovoljan sam rezultatom, ali i u uzvratu nas čeka težak posao.

Linker
19. travanj 2024 06:14