Action Images via Reuters/John Sibley
SPEKTAKL LIGE PRVAKA

NEVJEROJATNA UTAKMICA NA STAMFORD BRIDGEU, GLEDATELJI VIDJELI ČAK OSAM GOLOVA I LUDI POVRATAK CHELSEAJA Borussia potpuno preokrenula protiv Intera

Ludu utakmicu na Stamfored Bridgeu u sklopu 4. kola skupine H odigrali su Chelsea i Ajax. Vodio je amsterdamski sastav sa 4:1, ali se Chelsea vratio i s dva igrača više došao do konačnih 4:4, iako je imao više prilika za pobjedu. U derbiju večeri u skupini F Borussia je u Dortmundu preokrenula protiv Intera 0:2 i slavila 3:2 pobjedu.
Piše: HinaObjavljeno: 05. studeni 2019. 21:23

Luda utakmica odigrana je u Londonu, gdje je Chelsea nadoknadio zaostatak od 1:4 u 35 minuta, uz dva dosuđena kaznena udarca, dva (opravdano) poništena pogotka domaćoj momčadi, dva crvena kartona gostima i dva autogola igrača pod vodstvom Franka Lamparda.

Ajax je do 63. minute dvoboja u Londonu potpuno razmontirao Chelsea i bio na putu prema uvjerljivoj pobjedi. Prvi pogodak na utakmici bio je autogol Abrahama već u 2. minuti. Chelsea je izjednačio iz kaznenog udarca kojeg je u 5. minuti realizirao Jorginho. Promes je u 20. minuti opet donio vodstvo Nizozemcima, a za 3:1 je lopta završila u mreži odbivši se od glave domaćeg vratara Kepe, nakon što ga je Ziyech prebacio i pogodio vratnicu.

U 55. minuti je Ajax iz kontranapada došao do vodstva 4:1, a strijelac je bio Van de Beek. Nadu domaćoj momčadi vratio je kapetan Azpilicueta pogotkom u 63. minuti, a sve se okrenulo na stranu "plavih", kad je u razmaku od nekoliko sekundi drugi žuti karton dobio Daley Blind zbog preoštrog starta, a u nastavku akcije ista je sudbina zadesila Veltmana zbog igranja rukom. Dosuđeni jedanaesterac opet je realizirao Jorginho i u 71. minuti Chelsea je došao na gol zaostatka.

U 74. minuti James je pogodio za, pokazalo se, konačnih 4:4. Do kraja dvoboja gostujući vratar Onana imao je nekoliko sjajnih obrana, a zbog igranja rukom poništen je i pogodak Azpilicuete.

Mateo Kovačić je bio u prvih 11 Lampardove momčadi, a trener ga je povukao iz igre u 87. minuti i zamijenio ga Batshuayijem kad je krenuo po pobjedu.

Za razliku od Kovačića, čija je momčad spasila bod, Marcelo Brozović je iz Dortmunda otišao jako razočaran, jer je Inter na poluvremenu vodio s 2:0 protiv Borussije i držao pobjedu u rukama. Strijelci za goste bili su Lautaro Martinez u 5. minuti i Matias Vecino u 40. minuti. Hakimi je u 51. minuti smanjio zaostatak Borussije, a u 64. minuti je Brandt postigao izjednačujući pogodak nakon što je Paco Alcacer ukrao loptu Brozoviću i asistirao svom suigraču. Pobjednički pogodak u 77. minuti, svoj drugi na utakmici, postigao je Hakimi na asistenciju Jadona Sancha.

Brozović je odigrao cijelu utakmicu i imao je značajnu ulogu kod drugog pogotka Intera, no ostat će činjenica da je njegova neopreznost koštala Conteovu momčad izjednačujućeg pogotka.

U skupini F Barcelona je ostala na vrhu s osam bodova, nakon što je odigrala samo 0:0 na Camp Nou protiv praške Slavije. Borussia ima sedam bodova, Inter četiri, a Slavia dva.

U skupini H po sedam bodova imaju Ajax, Chelsea i Valencia, koja je s 4:1 svladala Lille i tako Francuze prikovala za dno sa samo jednim bodom.

Lille je do 66. minute vodio pogotkom Osimhena, a onda je Parejo izjednačio iz kaznenog udarca. Potpuni preokret 'šišmiša' kompletiran je autogolom Soumaoroa (82') te pogocima Kondogbije (84') i Ferrana Torresa (90'). Za Lille je svih 90 minuta na lijevom boku odigrao Domagoj Bradarić i zaradio žuti karton.

Liverpool je s 2:1 svladao Genk pa su aktualni europski prvaci trećom uzastopnom pobjedom zasjeli na vrh ljestvice u skupini E, jer je Napoli kod kuće odigrao samo 1:1 protiv Salzburga. Napoli ima osam bodova, Salzburg je na četiri, a Genk ima samo jedan.

Liverpool su do pobjede odveli Wijnaldum (14') i Oxlade-Chamberlain (53'), dok je strijelac za Genk bio Samatta (41'). Dejan Lovren je ostao na klupi Liverpoola.

U Napulju je Marin Pongračić bio u početnoj postavi Salzburga i dobro obavio svoj posao u obrani, da bi ga trener zbog žutog kartona na poluvremenu ostavio u svlačionici. Austrijanci su vodili od 11. minute, kad je svoj sedmi pogodak u ovoj sezoni Lige prvaka postigao 19-godišnji norveški napadač Erling Braut Haaland te tako postao prvim tinejdžerom u povijesti koji je u jednoj sezoni postigao toliko golova.

Napoli je do boda stigao zahvaljujući pogotku Hirvinga Lozana (44').

U skupini G vodeći dvojac nakon 4. kola su RB Leipzig sa devet i Lyon sa sedam bodova. Leipzig je s 2:0 slavio kod Zenita golovima Demmea (45'+5') i Sabitzera (63'), dok je Lyon s 3:1 svladao Benficu pred svojim navijačima. Andersen (4'), Depay (33') i Traore (89') bili su strijelci za domaće, dok je Seferović (76') pogodio mrežu Lyona.

Liga prvaka, 4. kolo:

Skupina E
KRAJ: Napoli - Salzburg 1:1 (Lozano 44' / Haaland 11')

KRAJ: Liverpool - Genk 2:1 (Wijnaldum 14', Oxlade-Chamberlain 53' / Samatta 41')

Skupina F
KRAJ: Barcelona - Slavia Prag 0:0

KRAJ: Borussia Dortmund - Inter 3:2 (Hakimi 51', 80', Brandt 64' / L. Martinez 5', Vecino 40')

Skupina G
KRAJ: Zenit - RB Leipzig 0:2 (Demme 45+5', Sabitzer 63')

KRAJ: Lyon - Benfica 3:1 (Andersen 4', Depay 33', Traore 89' / Seferović 78')

Skupina H
KRAJ: Chelsea - Ajax 4:4 (Jorginho 5' p., 71' p., Azpilicueta 63', James 74' / Abraham 2' ag., Promes 20', Arrizabalaga 35' ag., Van de Beek 55')

KRAJ: Valencia - Lille 4:1 (Parejo 64' p., Soumaoro 82' ag., Kondogbia 84', Torres 90' / Osimhen 25')

--------------------------------------------------

90' - Valencia je na kraju došla do uvjerljive pobjede od 4:1, strijelac je u posljednjim minutama bio Ferran Torres.

89' - Lyon dolazi do novog zgoditka, strijelac je Traore.

84' - I još jedan pogodak na Mestalli! Kondogbia je zabio za 3:1.

82' - I Valencia je došla do preokreta! Gol je pripisan braniču Lillea Soumaoru i sada je 2:1 za Valenciju.

80' - Ludi preokret u Dortmundu! Hakimi je zabio svoj drugi pogodak i Borussia je nakon 0:2 došla do 3:2 protiv Intera!

79' - Poništen gol Chelseaju! Azpilicueta je ponovno zatresao mrežu, no prije toga je lopta dirala Abrahama u ruku i glavni sudac je nakon pregledavanja VAR-a poništio taj zgoditak!

78' - Benfica je smanjila vodstvo, sada je 2:1 za Lyon, strijelac je bio Seferović.

74' - LUDA UTAKMICA NA STAMFORD BRIDGEU! Uspjeli su Bluesi nadoknaditi čak tri gola razlike, sada je Reece James pogodio za 4:4! Nevjerojatan susret dva nogometna giganta...

69' - ŠTO SE SADA SVE DOGODILO NA STAMFORD BRIDGEU! Prvo je Daley Blind dobio drugi žuti karton zbog prekršaja na Abrahamu, a zatim je Veltman također dobio drugi žuti zbog igranja rukom u šesnaestercu... glavni sudac Gianluca Rocchi odmah je pokazao put u svlačionicu Joelu Veltmanu i dosudio najstrožu kaznu! Strijelac s bijele točke je Jorginho! Strašna utakmica u Londonu...

64' - Dolazi i Valencia do izjednačenja... Parejo je 'panenkom' s bijele točke svladao vratara Lillea.

64' - Vraća se i Borussia! Brandt je pogodio za izjednačenje protiv Brozovića i društva...

63' - Vraća se Chelsea! Rastao je pritisak i uspjeli su Bluesi doći do izjednačenja, zabio je Azpilicueta.

55' - Chelsea potpuno razbijen u Londonu, Ajax vodi 4:1! Nije to bila neka savršena akcija, no gol se piše, strijelac je bio Van de Beek... raspala se igra Chelseaja i morat će Frank Lampard nešto mijenjati.

53' - Liverpool ponovno vodi, zabio je Oxlade-Chamberlain na Salahovu asistenciju.

51' - Borussia je smanjila vodstvo protiv Intera, nakon sjajne akcije Nijemaca mrežu je pogodio Hakimi.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA

44' - I Napoli je došao do izjednačenja na domaćem terenu protiv Salzburga, Lozano je lijepo pogodio s vrha šesnaesterca.

41' - Genk je došao do izjednačenja protiv Liverpoola, pogodio je Samatta glavom nakon kornera.

40' - Na 2:0 povisio je i Inter, poentirao je Vecino.

35' - Strašnu utakmicu igra Ajax u Londonu, sada je već 3:1 protiv Chelseaja! Ziyech je izveo slobodnjak gotovo iz mrtvog kuta, a vratar Bluesa Kepa Arrizabalaga loše je reagirao i lopta se od vratnice odbila njemu u lice te od lica u mrežu... piše se autogol vrataru Chelseaja.

33' - Na 2:0 povisio je Lyon, strijelac je Memphis Depay.

25' - Poveo je i Lille u Valenciji, zabio je Nigerijac Victor Osimhen.

20' - Luda utakmica igra se u Londonu! Strijelac za novo vodstvo Ajaxa opet je bio Nizozemac Quincy Promes.

14' - Poveo je i Liverpool protiv Genka, strijelac je bio Wijnaldum.

11' - Erling Braut Haaland zabio je već sedmi pogodak u ovosezonskoj Ligi prvaka, ovog puta za Salzburg na gostovanju u Napoliju.

5' - Rani gol pao je i u Dortmundu! Lautaro Martinez je pobjegao obrani Borussije i donio Interu rano vodstvo na Signal Iduna Parku.

5' - Ovo je bilo brzo! Pogodio je Jorginho za Chelsea s bijele točke...

4' - Lyon vodi protiv Benfice, strijelac je Joachim Andersen.

2' - Pao je gol u Londonu, Promes je zabio za Nizozemce. Pogodak je ipak službeno upisan kao autogol Tammyja Abrahama jer je promijenio putanju lopte i prevario vlastitog vratara.

--------------------------------------------------

Linker
16. travanj 2024 12:37