Dean Mouhtaropoulos/Getty Images
KAKAV 'DŽOKER' S KLUPE

NEVJEROJATNI MBAPPE OBORIO REKORD LIONELA MESSIJA Munjeviti Francuz oduševio izvedbom za pamćenje, pa poslao treneru nimalo skromnu poruku

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. listopad 2019. 16:23

Nogometaši PSG-a deklasirali su sinoć Club Brugge u gostima sa čak 5:0, uz hat-trick Kyliana Mpabbea i dva gola Maura Icardija.

Iako je Mbappe ušao tek u 52. minuti, do kraja susreta upisao je tri gola i asistenciju i oborio rekord Lionela Messija. Naime, postao je najmlađi igrač u povijesti Lige prvaka s 15 ili više postignutih golova. Mbappe je tu brojku dostigao sa 20 godina i 306 dana, dok je Messiju to uspjelo u dobi od 21 godine i 288 dana. Iza njih je Raul koji je brojku od 15 golova dostigao sa 22 godine i 163 dana.

Inače, Mbappeov je hat-trick bio i jubilarni stoti u grupnoj fazi Lige prvaka, izračunali su precizni UEFA-ini statističari.

"Želio sam igrati od prve minute, ali je trener odlučio drukčije i morao sam to prihvatiti. Želio sam pokazati svima da je bez mene na terenu teško iako su moji suigrači igrali jako dobro", rekao je Mbappe, koji je ove sezone zbog ozljeda propustio već šest utakmica, a njegova je poruka bila očito usmjerena na trenera Thomasa Tuchela.

Mbappe je inače golove zabijao u 61', 79. i 83. minuti, dok je u 63. minuti asistirao Icardiju za njegov drugi gol.

Linker
24. travanj 2024 19:47