Michael Steele Getty Images
ODGODE DILJEM SVIJETA

NEZAPAMĆEN UDARAC ZA EUROPSKI NOGOMET Prekidaju se i Liga prvaka i Europska liga? Evo kakav crni scenarij prijeti najjačem natjecanju

Dvije spektakularne utakmice osmine finala Lige prvaka igrat će se bez gledatelja, a UEFA navodno razmišlja i o prekidu elitnog ngometnog natjecanja nakon oskmine finala
Piše: HinaObjavljeno: 10. ožujak 2020. 12:28

Španjolski nogometni prvak Barcelona objavio je u utorak kako će se njegova uzvratna utakmica osmine finala Lige prvaka protiv Napolija, koja je na programu u srijedu 18. ožujka na Camp Nou, igrati bez gledatelja zbog opasnosti od širenja koronavirusa.

Španjolsko ministarstvo zdravstva objavilo je kako se utakmice u kojima se očekuje dolazak navijača iz područja označenih kao visokorizična kada je u pitanju koronavirus moraju održavati bez gledatelja.

Dvoboj Barcelona - Napoli treća je utakmica Lige prvaka koja će se igrati bez gledatelja, još ranije je odlučeno kako će pred praznim tribinama večeras igrati Valencia - Atalanta te Paris SG - Borussia Dortmund u srijedu.

Katalonski radio danas donosi novu zabrinjavajuću informaciju da UEFA ozbiljno razmatra prekidanje natjecanja u Ligi prvaka i Europa ligi nakon osmine finala oba natjecanja.

Do prekida natjecanja trebalo bi doći nakon odigravanja uzvratnih susreta ovoga i sljedećeg tjedna, od četvrtka, 19. ožujka.

Ovoga tjedna na rasporedu su uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka. Danas igraju RB Leipzig - Tottenham (1:0 u prvoj utakmici), te susret bez gledatelja Valencia - Atalanta (1:4).

Sutra na Anfieldu igraju Liverpool i Atletico Madrid (0:1), te PSG - Borussia Dortmund (1:2), također pred praznim tribinama u Parizu.

Španjolska vlada pozvala sve sportske saveze da zatvore vrata publici

Sva sportska natjecanja u Španjolskoj, kako profesionalna tako i amaterska, mogla bi se održavati bez publike nakon što je tamošnja vlada u utorak pozvala sve saveze da zatvore vrata svojih dvorana i stadiona zbog širenja koronavirusa.

Državno tijelo Visoko vijeće za sport (CDR) održalo je sastanak u Madridu nakon kojeg je poslalo obavijest svim savezima.

"Svi smo obaviješteni da će vlada zbog širenja virusa COVID-19 usvojiti danas preventivne mjere, među kojima i onu da se sva sportska natjecanja na državnoj i međunarodnoj razini održavaju iza zatvorenih vrata", priopćio je Španjolski ragbijaški savez.

Ubrzo nakon toga je La Liga, organizator prve i druge nogometne lige, izvijestila kako će se iduća dva prvenstvena kola igrati bez publike. Još ranije je potvrđeno da će se nogometne utakmice u europskim natjecanjima između Barcelone i Napolija, Valencije i Atalante te Seville i Rome igrati bez prisustva gledatelja.

Ta mjera La Lige stupa na snagu danas pa će zaostala prvenstvena utakmica Eibara i Real Sociedada koja je na rasporedu večeras biti prvi događaj bez publike.

U Španjolskoj je u utorak bilo 1.500 oboljelih od koronavirusa, od čega polovica u Madridu. Umrlo je 35 osoba.

Borussia M. i Koeln će igrati prvu utakmicu u povijesti Bundeslige bez gledatelja

Zaostala utakmica 21. kola njemačkog nogometnog prvenstva, lokalni derbi između Borussije iz Moenchengladbacha i Koelna, koja je na programu u srijedu od 18.30 sati, igrat će se bez gledatelja zbog opasnosti od širenja koronavirusa, odlučio je gradonačelnik Moenchengladbacha Hans Wilhelm Reiners.

Bit će to prva utakmica u povijesti najvišeg ranga njemačkog nogometa, koji je pokrenut 1963. godine, koja će se igrati bez gledatelja.

Susret između Borussije i Koelna trebao se igrati prije mjesec dana, ali je odgođen zbog nevremena.

Za očekivati je da će ovo biti tek prva u nizu bundesligaških utakmica koje će se igrati pred praznim tribinama jer je njemački ministar zdravstva Jens Spahn u nedjelju donio preporuku da se otkažu sva događanja za više od 1000 osoba, a vodstvo lige je najavilo kako planira sezonu okončati prema prvotnom rasporedu sredinom svibnja.

NSBiH odgodio prodaju ulaznica za dvoboj dodatnih kvalifikacija za EURO

Nogometni savez Bosne i Hercegovine (NSBiH) u utorak je objavo kako je prodaja ulaznica za utakmicu dodatnih kvalifikacija za odlazak na EURO protiv Sjeverne Irske, a koja je trebala početi u srijedu, odgođena za nekoliko dana.

"U cilju prevencije širenja koronavirusa, a u skladu s preporukama relevantnih institucija, prodaja ulaznica je prolongirana za nekoliko dana. Novi datum prodaje ulaznica bit će naknadno objavljen", objavio je NSBiH.

Utakmica BiH - Sjeverna Irska trebala bi se igrati 26. ožujka u Zenici, a pobjednik tog susreta bi pet dana potom trebao biti domaćin pobjedniku dvoboja Slovačka - Irska u finalnom susretu dodatnih kvalifikacija.

U BiH su prije pet dana potvrđena prva dva slučaja zaraze koronavirusom.

Linker
20. travanj 2024 02:28