REUTERS/Andreas Gebert
REAKCIJE NAKON ISPADANJA

NIKU KOVAČA OŠTRO KRITIZIRAO I JOSE MOURINHO Bivši izbornik Vatrenih javno odgovorio na prozivke najveće zvijezde kluba

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. ožujak 2019. 19:06

Nakon ispadanja Bayerna u osmini finala Lige prvaka od Liverpoola na udaru kritika našao se očekivano trener Bavaraca Niko Kovač. Nakon 0:0 u Liverpoolu, Bayern je u Münchenu izgubio s 3:1 i ispao iz natjecanja.

Ni manje ni više kritike su došle iz redova njegove momčadi, od najveće zvijezde Roberta Lewandowskog.

"U prvoj utakmici nismo preuzeli rizik, nismo igrali napadački i nismo pokušali postići pogodak. Slično je bilo i u uzvratu, nismo igrali napadački i nismo stvarali prilike, iako je ovo trebala biti naša utakmica, igrali smo pred našim navijačima. Nisam sretan, nego ljut, jer smo mogli odigrati bolje, ali nismo", izjavio je Lewandowski.

Kovač se ne slaže s takvom ocjenom.

"Naš pristup je je bio jednak kao protiv Wolfsburga ili Borussije Mönchengladbach, pa se ne mogu složiti s kritikama. Igrali smo protiv boljeg suparnika koji je zaslužio pobijediti", objasnio je Kovač na presici uoči nedjeljnog bundesligaškog ogleda protiv Mainza.

"Lewandowski nije imao potporu kakvu treba, ali igrali smo protiv najbolje obrane u Premierligi. Možemo biti onoliko dobri koliko nam protivnik dopusti. Kao napadaču, ako dobiješ svega par lopti, naravno da postoji razočaranje", dodao je hrvatski trener koji ne vjeruje da će ispadanje iz Lige prvaka utjecati na momčad i njezin lov na bundesligaški naslov.

"Guramo dobro i u Bundesligi i DFB Pokalu i nadoknadili smo minus od 10 bodova. Igrači su profesionalnci i mogu razočaranje pretvoriti u pobjede. Mainz je neugodna momčad, ali moramo pobijediti kako bi igrači na reprezentativna okupljanja otišli dobrog raspoloženja i opušteni", dodao je Kovač.

Loša igra Bayerna u uzvratu na Allian Areni iznenadila je i Josea Mourinha.

"Znam da sam prognozirao prolazak Bayerna, ali moja analiza bazirala se na Bayernovoj tradiciji. Mislim da su prethodno devet godina zaredom igrali četvrtfinale. S druge strane, Liverpool je u Premiershipu gubio bodove i bio je u padu, a odigrali su zasigurno svoju najbolju utakmicu u Ligi prvaka. Tako da su me iznenadili", rekao je Mourinho za Russia Today.

Onda je Mourinho kritizirao igru Bayerna.

"Bayern je jednostavno bilo tužno vidjeti. Mislim da su podbacili u svakom aspektu. Bayern je imao preveliki razmak između linija, a Robert Lewandowski bio je usamljen u napadu. U veznoj liniji nije bilo pritiska. James Rodriguez bio je izgubljen, u nemogućnosti napraviti presing niti povezati linije s trojicom u prednjoj liniji. Zato mislim da je to bila zaista tužna izvedba Bayerna", zaključio je Mourinho.

Linker
20. travanj 2024 02:57