BRUSSELS, BELGIUM - OCTOBER 04: Izet Hajrovic of Dinamo Zagreb celebrates with teammates after scoring his team's first goal during the UEFA Europa League Group D match between RSC Anderlecht and Dinamo Zagreb at Constant Vanden Stock Stadium on October 4, 2018 in Brussels, Belgium. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

MEDIJI NA ČIZMI

'NJEMU JE MJESTO U CITYJU, A NE U DINAMU IZ ZAGREBA' Talijani u detalje secirali Dinamo uoči sraza na Maksimiru, a jedan igrač posebno ih se dojmio

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 18.09.2019. u 08:07

 • U talijanskim medijima zagrebački Dinamo dobio je očekivani prostor, dakle osnovne značajke igre, najbolji pojedinci i procjena šansi u skupini.

  Uglavnom se analitičari slažu da je hrvatski prvak na papiru slabija karika C skupine, ali kako to nije razlog da bi se Dinamo otpisao u borbi za drugu, odnosno treću poziciju. Prema svima je Manchester City neprikosnoveni favorit.

  Slavni trener Arrigo Sacchi u svojoj kolumni u La Gazzetti dello Sport kazao je da ga jako zanima vidjeti kako će se Atalanta s Gasperinijevim nogometom snaći kao debitant u Ligi prvaka, a posebno u srazu s Guardiolinim Cityjem. I tu će, po Sacchiju, od velike važnosti biti iskustvo, odnosno start protiv Dinama. Po njemu, Dinamo nije nemoguć suparnik za Atalantu.

  U većini analiza Dinamove momčadi prevladava teza da je ofenzivni dio bolji. Zanimljivi su im posebno krilni igrači i polušpice. Znakovita je rečenica u tom kontekstu ona o Daniju Olmu, za kojeg jedan analitičar tvrdi da bi po kvaliteti bilo primjerenije da u ovoj skupini bude članom Guardiolina Manchester Cityja nego Dinama. Ističu se kako mladi Španjolac ima iznimnu eksplozivnost i startnu brzinu, da u malom prostoru snalazi se odlično i može stvoriti višak već pri primanju lopte jer to sjajno čini u pokretu.

  VIDEO: Davorin Olivari

  Gojakove vrline

  Talijani su u Gojaku vidjeli vrlo dobrog veznog igrača, koji nema tehničku dominaciju kao Olmo, ali je zato vrlo čvrst u duelima, može proći igrača i posjeduje izniman udarac s distance. Među krilnim igračima, za koje se kažu da su forte Bjeličine momčadi, ističu Mislava Oršića. Za njega tvrde da je iznimno brz i rođen za tranziciju koja je karakteristična za ovu talentiranu momčad.

  Pozitivno je ocijenjena i igra Nikole More, koji sa 21 godinom djeluje rutinirano, a što se vidi u preciznoj mu pas igri, te izvrsnom snalaženju u trokutima po sredini terena. Naposljetku, poseban okvir dobio je Bruno Petković, za kojeg se govori da je igrao u Italiji, u nekoliko klubova, ali da je tek sada napravio iskorak, u Dinamu, gdje njegova izvrsna igra kad je okrenut leđima golu, čuvanje lopte i prosljeđivanje krilima i polušpicama, dolazi do punog izražaja.

  Pogledajte podcast Sportskih novosti Dinamo u Ligi prvaka u kojem gostuju proslavljeni bivši nogometaši modrih i aktualni trereni Ognjen Vukojević i Andrej Panadić:

   

  Iz drugih medija