Reuters/Carl Recine
OSMINA FINALA LIGE PRVAKA

VIDEO: RIJETKI SU OČEKIVALI OVAKAV KRAJ VELIKOG DERBIJA NA ANFIELDU Sudar divova obilježili promašaji, Kovaču dobar rezultat pred uzvrat u Münchenu!

Veliki derbi na Anfieldu završio je onako kako je malo tko očekivao - bez pogodaka! Mirovale su mreže na susretu Liverpoola i Bayerna, no prilika nije nedostajalo, a nešto više za promašajima mogu žaliti domaćini koji su ipak bili konkretniji i opasniji od gostiju iz Bavarske.
Piše: HinaObjavljeno: 19. veljača 2019. 10:56

LIVERPOOL - BAYERN 0:0

LIVERPOOL (4-3-3) Alisson - Alexandcr-Arnold, Matip, Fabinho, Robertson - Wijnaldum, Henderson, Keita (od 76. Milner) - Salah, Firmino (od 76. Origi), Mane. TRENER: Jürgen Klopp.

BAYERN (4-3-3) Neuer - Kimmich, Süle, Hummels, Alaba - Thiago Alcantara, Martinez, James Rodriguez (od 88. Sanchez) - Gnabry (od 90. Rafinha), Lewandowski, Coman (od 82. Ribery). TRENER: Niko Kovač.

Gledatelja: 50.000. Sudac: Gianluca Rocci (Italija).

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Liverpool i Bayern su na Anfieldu odigrali bez golova (0:0)

Bila je to zanimljiva utakmica visokog ritma, s dosta prilika na obje strane, ali nažalost i bez golova.

Liverpool je igrao bez suspendiranog Virgila van Dijka, a uoči utakmice ipak je otpao i hrvatski reprezentativac Dejan Lovren koji ima problema s ozljedom zadnje lože. Niko Kovač kod gostiju nije mogao računati na ozlijeđene Robbena, Tolissoa i Goretzkea, Boateng nije nastupio zbog bolesti, a Muller zbog suspenzije.

Prvu veliku priliku na utakmici imali su gosti u 13. minuti. Gnabry je ubacio s desnog krila, a Matip je loše reagirao napucavši loptu u svog vratara. Tri minute kasnije vratara Alissona Beckera mogao je ugroziti i James Rodriguez, ali je Kolumbijac loše pucao.

Domaćin je prvi put ozbiljnije zaprijetio u 24. minuti kada je Alexander-Arnold prebacio loptu na drugu stativu do Salaha koji je pucao pored gola. U 33. minuti vidjeli smo i najbolju priliku u prvom dijelu. Nakon što je Keita pucao s ruba kaznenog prostora, lopta se odbila do Manea, koji je sa sedam metara promašio cijeli gol.

U 59. minuti opasno je zaprijetio Gnabry opalivši s više od 20 metara, ali je pucao preko gola. Najbolju priliku u nastavku Liverpool je imao u 85. minuti kada je Ma Uzvratni susret je 13. ožujka u Munchenu.ne u padu pucao glavom, a Neuer odbio u korner.

Uzvratni susret je 13. ožujka u Munchenu.

LIVERPOOL - BAYERN 0:0

-----------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

90' + 1' - Priliku u sudačkoj nadoknadi dobit će i Rafinha koji mijenja Gnabryja.

87' - Igru napušta James umjesto kojeg ulazi Sanches.

85' - Sjajna reakcija Neuera! Pucao je Mane glavom sa svega nekoliko metara, no golman Bavaraca to odbija u korner!

81' - Reagira sada i Kovač! Izlazi Coman, a priliku na terenu dobit će Ribery

76' - Pokušaj Gnabryja! Ponovno je pucao jako, ali i neprecizno. Dvije izmjene radi Klopp. Izlaze Keita i Firmino, a ulaze Milner i Origi.

70' - Malo je pao tempo, Liverpool pritišće no u ovih 10-ak minuta nedostaje pravih prilika.

59 - Odličan pokušaj Gnabryja! Opalio je krilni igrač Bayerna s nekih 25 metara. Pucao je snažno, ali lopta je prohujala uz samu vratnicu!

53' - Obećavala je sada kontra Liverpoola, no odlično je reagirala obrana Bavaraca. Prvo je blokirano ključno proigravanje na lijevoj strani, a potom je Salah propustio iskoristiti odbijanac. Egipćanin se spetljao i poslao loptu izvan terena.

46' - Nastavlja se utakmica! Bez izmjena na poluvremenu, treneri ostaju vjerni početnim sastavima.

KRAJ POLUVREMENA

45' - Pritišće Liverpool, ovoga puta po desnoj strani, no ubačaj Firmina nije iskorišten.

40' - Liverpool opasno zaprijetio! Sjajno su kombinirali Firmino i Salah. Egipćanin je petom proigrao suigrača te otvorio prostor na lijevoj strani, Brazilac potom dodaje za Matipa koji iz punog trka puca pored stative.

38' - Superatraktivan pokušaj Manea do kojeg se sretno odbila jedna lopta. Pokušao je senegalski napadač škaricama, ali njegov udarac ipak odlazi daleko od gola.

33' - Kakva šansa za Liverpool! Pucao je Keita s nekih 18 metara od gola, lopta se potom sretno od bloka odbija do Manea koji iz s nekoliko metara promašuje cijeli gol!

28' - Kimmich je zaradio žuti karton što bi značilo da ga nećemo gledati u uzvratu

23' - Prilika za Liverpool! Arnold ubacuje za Salaha koji dolazi u sjajnu priliku, ali iz punog trka glavom prebacuje gol

16' - Nova prilika za Bavarce! Pogriješio je Matip, lopta dolazi do Comana koji puca silovito, ali u vanjski dio mreže!

13' - Prva prava prilika na utakmici! Liverpool si je umalo sam zatresao mrežu. Bavarci su potegnuli po desnom boku, uslijedio je ubačaj, a lopta se od Matipa odbila na svega par metara od gola. Srećom po domaćina, otišla je ravno u Alissona.

-----------------------------------------------------------

9' - Barcelonu u Lyonu spasila vratnica!

-----------------------------------------------------------

5' - Rastrčani su domaćini u prvih pet minuta. Igra se uglavnom odvija na polovici bavarskog velikana, no ozbiljnijih prilika još uvijek nema.

1' - Počela je utakmica u Liverpoolu!

-----------------------------------------------------------

Stigli su sastavi za veliki derbi na Anfieldu!

Linker
19. travanj 2024 02:36